Paaiškėjo: L. Balsys gydosi ligoninėje (policija pradėjo tyrimą) | Diena.lt

PAAIŠKĖJO: L. BALSYS GYDOSI LIGONINĖJE (POLICIJA PRADĖJO TYRIMĄ)

Praėjusią savaitę, kaip įtariama, neblaivus iš Seimo savo automobiliu išvažiavęs parlamentaras Linas Balsys šiuo metu yra medikų ir šeimos globoje, teigia L. Balsio šeima.

Prašoma nepersekioti

„Norime informuoti, kad Linas Balsys šiuo metu yra gydytojų ir šeimos globoje. Nuoširdžiai dėkojame medikams ir visiems tiems, kurie iš tikrųjų, o ne tik TV ekrane, siūlo savo realią pagalbą ir paramą“, - teigiama parlamentaro šeimos pranešime, kurį antradienį išplatino L. Balsio padėjėja Seime.

Laišku taip pat prašoma „dirbtinai neeskaluoti ir nepersekioti“, o politikų – nenaudoti situacijos asmeninei reklamai „ypač akivaizdžiai šmeižiant ir meluojant“.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis antradienį Seime žurnalistams sakė, kad parlamento kanceliarija kol kas neturi duomenų, jog L. Balsys turėtų nedarbingumo pažymėjimą. Su Seimo nariu kolegoms nepavyksta susisiekti.

Po pietų paaiškėjo, kad parlamentaras gydosi ligoninėje. Kaip informavo Seimo nario L. Balsio padėjėja, galų gale pavyko prisiskambinti parlamentaro žmonai. Ji patvirtino, kad Seimo narys yra ligoninėje, turi nedarbingumą, pranešė portalas delfi.lt.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą

Vilniaus policija pradėjo pirmadienį ikiteisminį tyrimą dėl Seimo nario L. Balsio galimo vairavimo neblaiviam, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas.

„Renkam medžiagą, apklausim visus liudytojus iš eilės. Informaciją tikrinti žymiai paprasčiau pradėjus ikiteisminį. Administracinė neįmanoma, nes pripūsta daugiau nei pusantros promilės“, – BNS antradienį patvirtino Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininkas Dainius Šalomskas.

Tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 7 dalį, jis numato atsakomybę už vairavimą išgėrus. Parlamentaras neapklaustas, nes turi imunitetą. Prokuratūrai gali tekti kreiptis į Seimą dėl neliečiamybės panaikinimo.

Pasak Vilniaus policijos, praeitą ketvirtadienį apie 12.06 val., Vilniuje, Gedimino prospektu, ties 53-čiu pastatu, kur įsikūręs Seimas, L. Balsys galbūt pažeisdamas Kelių eismo taisyklių reikalavimus, numatančius draudimą vairuoti transporto priemonę neblaiviems asmenims, įtariama vairavo automobilį „VW Caddy“, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio.

Alkoholio kiekio matuoklis, kurį naudojo žurnalistai, parodė 1,82 promilių girtumą. 

L. Balsys praėjusį ketvirtadienį žurnalistams Seime sutiko pasitikrinti alkoholio matuokliu ir pripūtė 1,82 promilės alkoholio. Jis netrukus išvyko iš Seimo, Vadovybės apsaugos departamento budėtojai praėjus maždaug 20-iai minučių apie incidentą pranešė policijai.

Po kelių valandų policijos paieškų pranešta, jog L. Balsys yra savo namuose, tačiau su pareigūnais jis kalbėtis atsisakė – su parlamentaru pareigūnai bendravo per naująjį Mišrios Seimo narių grupės seniūną Bronislovą Matelį.

Lietuvos žaliųjų partijos atstovas L. Balsys  Seime dirba antrąją kadenciją, anksčiau jis buvo prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas, dirbo žurnalistu.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Rimvydas

Kokia croniska liga uzpuole seima ! Kai tik kuris parlamentaras apsisika , tai is kart suserga , is bames .Paprastam zmogeliui tai butu nepasiekiama ,o jie juk " pateptieji " !

epidemija

kažkodėl visi prisidirbę tuojau suserga.

Pape

O neg. gineikaite jau issiblaive? O kaip ja dangste jos ""geradariai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS