L. Graužinienė balsuos prieš Darbo kodekso veto | Diena.lt

L. GRAUŽINIENĖ BALSUOS PRIEŠ DARBO KODEKSO VETO

  • 2

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė teigia balsuosianti prieš prezidentės veto Darbo kodeksui, mat tokiu būdu būtų galima greičiausiai pakeisti darbo santykių reguliavimą.

L.Graužinienė teigė, kad atmetus veto ir priėmus naująjį Darbo kodeksą, jis bus taisomas vėliau.

„Tai yra paprastesnis būdas ir pasieksime panašų rezultatą. Todėl, nes jeigu pritarsime prezidentės veto, tai net kai kurie techniniai pataisymai, reikės daryti jau priimtuose įstatymuose, kuriuos yra pasirašiusi prezidentė. Tai yra paprasčiau dabar atmesti veto ir tada pataisyti“, - Žinių radijui trečiadienį sakė L.Graužinienė.

Ji teigė, kad priėmus Darbo kodeksą, dar reikės taisyti atstovavimą darbuotojams, peržiūrėti darbo sutartis bei tai, kad darbuotojas gali dirbti net ir konkuruojančioje bendrovėje.

„Esu tos nuomonės, kad projektas turi likti toks, koks buvo priimtas Seimo, aš atsakingai balsavau, kai priiminėjome, buvau išnagrinėjusi viską ir galvojau, kad tai yra žingsnis į priekį Lietuvai, investuotojams pateikti patrauklumo šalies. (...) Todėl balsavau už įstatymą ir balsuosiu prieš veto“, - sakė L.Graužinienė.

Seimas trečiadienį turėtų apsispręsti dėl prezidentės Dalios Grybauskaitės vetuoto Darbo kodekso. Tarptautinio valiutos fondo (TVF) misijos ekspertai antradienį pateikė išvadas ir rekomendacijas, kad šalis turi neatsisakyti naujo Darbo kodekso.

D.Grybauskaitė liepos pradžioje vetavo Seimo birželį priimtą darbo santykius liberalizuojantį Darbo kodeksą, sakydama, kad jis nepakankamai užtikrina darbuotojų teises ir įteisina darbdavių dominavimą. Šalies vadovė pasiūlė Seimui atsisakyti vadinamųjų nulio valandų darbo sutarčių, griežčiau riboti terminuotas sutartis nuolatinio pobūdžio darbui ir numatyti didesnes išeitines kompensacijas.

Iš viso prezidentė Seimui pateikė 22 pasiūlymus, kaip taisyti Darbo kodeksą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

TAIGI

O kur jai dingti ? Durpyne nebereikia buhalterių.

Pažiūrėsim..

Jeigu ji taip balsuos-mes balsuosim prieš ją ir jos DP artelę

SUSIJUSIOS NAUJIENOS