L. Kasčiūnas: akivaizdu, kad Kremliaus valdžia turi didelių problemų | Diena.lt

L. KASČIŪNAS: AKIVAIZDU, KAD KREMLIAUS VALDŽIA TURI DIDELIŲ PROBLEMŲ

Reaguodamas į įvykius Rusijoje, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas sako, kad akivaizdu, jog Kremliaus valdžia turi didelių problemų.

„Dar sunku vertinti kaip šie įvykiai gali baigtis, bet šįryt akivaizdu, kad Rusijos federalinė valdžia turi didelių problemų, nes prievartos monopolis – esminis bet kurios valstybės požymis – slysta iš rankų“, – šeštadienį feisbuke rašė Seimo narys.

„Prigožinas reikalauja jam perduoti Rusijos gynybos ministrą ir Generalinio štabo viršininką, su kuriais jis nori fiziškai susidoroti, arba jis toliau judės link Maskvos. GRU vado pirmasis pavaduotojas atsako: „dėl manęs juos galite pasiimti“. Panašu, kad šis generolo juokelis atspindi bent dalies pajėgų tikrąjį požiūrį į savo aukščiausius vadus. Prigožinas grasina naikinti visus, kurie jam priešinsis“, – rašė NSGK pirmininkas.

Rusija šeštadienį paskelbė antiteroristinės operacijos režimą Maskvoje ir Maskvos regione, privačios samdinių bendrovės „Wagner“ vadovui pažadėjus nuversti Rusijos karinę vadovybę ir pareiškus, kad jis kontroliuoja svarbų kariuomenės štabą šalies pietuose.

„Siekiant užkirsti kelią galimiems teroro aktams Maskvos miesto ir Maskvos regiono teritorijoje nustatytas antiteroristinės operacijos režimas“, – sakoma Rusijos naujienų agentūrų cituojamame šalies antiteroristinio komiteto pareiškime.

Organizacijos „Blue/Yellow“ įkūrėjas Jonas Ohmanas feisbuke rašo, kad „Prie Bachmuto, Wagnerio kariai (apie 1500 liko) atidarė ugnį, šaudo į Rusijos kariuomenės pozicijas, o šie atsako. Puiku“.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

Jokiai valdziai,

isskyrus gynybos ministra,Prigozinas negrasina! Ir ne be Putino palaiminimo jis eina per Rusija be kliuciu! Vyksta spektaklis 2rniu mulkinimui,o ne perversmas!

Na taip

Bus gražu jei wagner kaliniai ir nusikaltėliai (nuteisti už sunkius nusikaltimus, bet gavę progą taip išeit į laisvę) perims Kremliuj valdžią. Ką tada darys Kasčėjus? Amerikonai tai aišku kad išgaruos palikę visus ir pažadėję kad ryt sugryš, na o Kasčiejus su visais savo karingais kariautojais turės eit gaudyt lietuvių kad į frontą mėsos būtų:D)

Taip jiems ir reikia,

prakeiktas kruvinas velnynas..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS