L. Linkevičius Frankfurte atidarys Lietuvos garbės konsulatą | Diena.lt

L. LINKEVIČIUS FRANKFURTE ATIDARYS LIETUVOS GARBĖS KONSULATĄ

  • 1

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius penktadienį išvyksta į Frankfurtą (Vokietija), kur atidarys Lietuvos garbės konsulatą.

Dviejų dienų vizito Haseno žemėje metu ministras taip pat lankysis lietuviškoje Vasario 16-osios gimnazijoje, susitiks su jos vadovybe, Vokietijos lietuvių bendruomene, dalyvaus Valstybės atkūrimo proga gimnazijoje surengtame renginyje.

Taip pat numatytas susitikimas su Lietuvos garbės konsulais bei su Heseno žemės ministru pirmininku bei parlamento pirmininku.

Kaip praneša Užsienio reikalų ministerija, Lietuvą ir Heseno žemę sieja stiprėjantis ir daug potencialo turintis ekonominis bendradarbiavimas finansinių technologijų, gyvybės mokslų, skaitmeninimo ir transporto srityse.

Ši žemė taip pat svarbi Lietuvos kovų už nepriklausomybę laikotarpiui po II-jo Pasaulinio karo: iš Vysbadene esančios JAV karinės oro pajėgų bazės 1950 metų spalio 3 dieną pakilo lėktuvas, kuris į Lietuvą parskraidino vieną iš žymiausių Lietuvos partizanų – Juozą Lukšą-Daumantą (Skirmantą) ir du jo bendražygius – Klemensą Širvį-Sakalą ir Benediktą Trumpį-Rytį.

1951 metų balandžio 18 dieną iš Vysbadeno pakilo lėktuvas su kitais dviem Lietuvos partizanais – Jonu Kukausku-Dzykiu ir Julijonu Būtėnu-Margiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Kokia cia garbe.Pabaikit viena syki su tais partizanais.Atsirado mat laisves gynejai.Kaimieciui paduoda ginkla i rankas.Ir liepa eit kur isako.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS