L. Linkevičius po Latvijos rinkimų tikisi centro-dešinės provakarietiškos vyriausybės | Diena.lt

L. LINKEVIČIUS PO LATVIJOS RINKIMŲ TIKISI CENTRO-DEŠINĖS PROVAKARIETIŠKOS VYRIAUSYBĖS

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako matantis didelę tikimybę, kad po rinkimų Latvijoje bus suformuota provakarietiška centro dešiniųjų vyriausybė be daugiausia balsų gavusios prorusiškos „Santarvės“ partijos.

„Labai didelė tikimybė, kad bus suformuota centro dešinės koalicija, nes visos partijos pareiškė, kad nenori sudaryti koalicijos su daugiausia mandatų gavusia „Santarve“. Tokiu būdu europinis įprastas kursas turi didelę tikimybę būti išlaikytas“, – BNS sekmadienio rytą sakė L. Linkevičius.

„Mums svarbu, kad būtų tęstinumas ir toliau galėtume derinti savo pozicijas ir europinėje, ir NATO darbotvarkėje. Svarbus tęstinumas ir mūsų gana racionalaus bendradarbiavimo“, – pridūrė jis.

Šeštadienį vykusios Latvijos parlamento rinkimus laimėjo Rusijai palanki kairioji partija „Santarvė“, gavusi 19,9 proc. balsų.

Antri liko populistai „Kam priklauso valstybė?“ (KPV LV) su 14,1 proc. parama, trečioje vietoje atsidūrė Naujoji konservatorių partija, gavusi 13,6 proc. balsų.

Liberalusis susivienijimas „Už plėtrą/Už!“ gavo 12 proc. balsų ir užėmė ketvirtą vietą. Jam pavyko aplenkti dabartinei valdančiajai centro dešiniųjų koalicijai priklausantį Nacionalinio aljanso „Viskas Latvijai!“ -„Tėvynei ir Laisvei“ ir Judėjimo už Latvijos nacionalinę nepriklausomybę susivienijimą (VL-TL/JLNN). Pastarasis surinko 11 proc. balsų.

Premjero Mario Kučinskio centro dešinioji Žaliųjų ir valstiečių sąjunga surinko 9,96 proc. balsų, o Naujoji Vienybė sulaukė 6,7 proc. rinkėjų paramos.

Latvijos „Santarvė“ jau ne pirmą kartą užima pirmą vietą, bet iki šiol jai nepavykdavo rasti partnerių valdančiajai koalicijai suformuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

o

kam leidai pirkti gaubicas juk tai senas atgyvenes puolamasis ginklas itvirtinimu naikinimui siandien tai metalo lauzas uz kuri briuselis negaili babkiu nes vyksta dalybos kai tuo tarpu vaikams ir kt nera pinigu vaistams nors zmogus prie mirties tai toks veidmainiskas komsomolco mastymas pataikaujant socmafijai ir vakarams keliant karo propoganda o jei tai nutiks tai nebus kam tas gaubicas aptarnauti nes nukencia pirmiausia fronto linija kurioje randames kartu su visais runkeliniais debilais daranciais bizni siom itemptom salygom o /kazkam/ tai kelia dziaugsma tik ar ilgam?....

VYTAUTAS

GERIAU LINKEI REIKĖTU SUSIRŪPINTI LIETUVOS RINKIMAI.VIETOJĘ HAUBICU GERIAU PASIRŪPINTU LIETUVOS GYVENTOJŲ SVEIKATA,INVALIDAIS,VAIKAIS IR UBAGAIS,KURIŲ KASMET DAUGĖJA.DABAR VALDŽIAGYVIAI PRIVOGĘ TURTO LABAI STENGIASI APSISAUGOTI SAVE,KURDAMI ARMIJAI LĖŠAS.TAIP TIKISI APSAUGOTI SAVO NE ŠVARŲ TURTĄ.

Kęstas

"Opozicinė socialdemokratų partija teigia, kad Lietuva turi išlaikyti dabartinį krašto apsaugos finansavimo lygį ir gynybai skirti 2 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) bei jo nedidinti.Socialdemokratų rezoliucijoje teigiama, kad kariuomenė turi būti komplektuojama savanoriškumo ir profesionalų pagrindu.Vietoje tolesnio išlaidų neegzistuojančiam karui didinimo, rezoliucijoje partija paskelbė įsipareigojimą siekti Europos Sąjungos (ES) vidurkio finansuojant socialinės, sveikatos apsaugos, kultūros ir švietimo sritis." Teisingai. Likusiems Lietuvos politikams patarimas: norite karo? Varykit į Donbasą, stokit į Porošenkos kariauną. Ten leidžia šaudyti, tvarkos nėra. Šaudykit. Bet mūs gyvenimo Lietuvoje neardykit. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS