„Laisvė ir teisingumas“ kelia A. Paulausko kandidatūrą į šalies vadovo postą | Diena.lt

„LAISVĖ IR TEISINGUMAS“ KELIA A. PAULAUSKO KANDIDATŪRĄ Į ŠALIES VADOVO POSTĄ

Partija „Laisvė ir teisingumas“ kitąmet vyksiančiuose prezidento rinkimuose kelia laikinojo pirmininko Artūro Paulausko kandidatūrą.

Tokį sprendimą priėmė antradienį posėdžiavusi partijos valdyba.

Šiuo metu apie keliamas ar remiamas kandidatūras prezidento rinkimuose yra paskelbusios 5 politinės partijos. Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus rinkimuose atstovaus premjerė Ingrida Šimonytė, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos kandidatas bus Seimo narys, buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Lietuvos regionų partija rems Kazlų Rūdos merą Mantą Varašką, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ iškėlė Giedrimo Jeglinsko, o Laisvės partija – buvusio Konstitucinio Teismo (KT) pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūrą.

Taip pat žinomi 3 save išsikėlę kandidatai: gydytojas Eduardas Vaitkus, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus ir teismo kaltu dėl sukčiavimo pripažintas aktyvistas Antanas Kandrotas.

Tuo metu Liberalų sąjūdis antradienį pranešė, kad artimiausiuose šalies vadovo rinkimuose nedalyvaus. Pasak liberalų, dėmesys bus skiriamas Seimo ir Europos Parlamento rinkimams.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužės 12 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Senjora

Tik profesorius Eduardas Vaitkus būsimas LT prezidentas!

Tautos balsas

Nebuvo ir nebus. Bus I. Vegele.

Klpd.

kiek dar mes turėsim tokių frikinių kandidatų į šalies prezidentus? 30? 50? Jau net nejuokinga. O gal čia vykdomas specialus planas siekiant ,,nunešt" balsus nuo sistemai pavojingų kandidatų? Taigi neduok dieve pareis koks prof. E.Vaitkus..:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS