Lenkų rinkimų akcija atsisako jungtis į valdančiąją daugumą, panoro trijų ministerijų | Diena.lt

LENKŲ RINKIMŲ AKCIJA ATSISAKO JUNGTIS Į VALDANČIĄJĄ DAUGUMĄ, PANORO TRIJŲ MINISTERIJŲ

  • 8

Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA – KŠS) atsisako jungtis į valdančiąją koaliciją su „valstiečiais“ ir „socialdarbiečiais“, nes norėtų gauti ministrų portfelių, antradienį pranešė naujienų portalas lrt.lt.

LLRA – KŠS lyderis Valdemaras Tomaševskis birželio pradžioje su premjeru Sauliumi Skverneliu bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininku Ramūnu Karbauskiu aptarė galimybę formalizuoti partijų santykius.

Vis dėlto, anot V. Tomaševskio, po konsultacijų su LLRA-KŠS vadovybe buvo nuspręsta derybų nepradėti, nes „valstiečių“ pasiūlymas nebuvo konkretus.

„Jeigu bus konkretūs pasiūlymai dėl vykdomosios valdžios, tarkime, 2–3 ministerijos, (...) tada savo partijoje pasiūlymus svarstytume oficialiai, apsvarstytume visus „už“ ir „prieš“, ar kadencijos viduryje mums verta eiti į koaliciją“, – portalui sakė Europos Parlamente dirbantis politikas.

R. Karbauskis tvirtino, kad LLRA-KŠS, net jei ir būtų pradėtos derybos dėl jų priėmimo į koaliciją, ministrų portfelių ar viceministrų pozicijų negautų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

keiksiu ji visa gyvenima

sitas tai Lietuvos duobkasys o ne parlamentaras

Jadvyga

Reiks ir bus, kaip kažkada teigė garsus Sekundės bankas, ką darysi Valdemaras žino. kad koalicijai lenkai labai reikalingi, todėl išpeš postus ministerijose.

Kirvis

I krumus sleptis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS