Liberalų sąjūdžiui sulaukus įtarimų, partiją paliko 20 narių | Diena.lt

LIBERALŲ SĄJŪDŽIUI SULAUKUS ĮTARIMŲ, PARTIJĄ PALIKO 20 NARIŲ

Penktadienį įtarimų dėl korupcijos sulaukusį Liberalų sąjūdį (LS) per dvi dienas paliko dvidešimt partijos narių.

Kaip „Lietuvos žinias" informavo LS atsakingosios sekretorės pareigas laikinai einanti Justė Kisinaitė, tarp pasitraukusiųjų nacionalinių ar regionų lyderių nėra, vienintelis einantis politines pareigas yra Klaipėdos miesto tarybos narys Algirdas Grublys, jis toliau lieka frakcijoje.

Žurnalistams pirmadienį LS pirmininkas Remigijus Šimašius tikino, kad nuo pernai metų gegužės 12-osios, kai teisėsauga ėmėsi aktyvių veiksmų politinės korupcijos byloje, partiją paliko 400 narių, tačiau įstojo apie 500. Tad jis ir dabar tikisi panašių tendencijų.

„Balansas į teigiamą pusę. Dabar natūralu, kad daliai žmonių gali būti sukrėtimas, bet aš manau, kad liberalai ne šiaip sau „šaika“ žmonių, neaišku ko susivienijusių, bet susivienijusių dėl idėjų. Tad tas idėjas turi atstovauti ir tikrai manau, kad liberalai išliks vieningi“, - teigė meras.

Penktadienį teisėsauga pateikė įtarimus dėl prekybos poveikio ir kyšininkavimo stambiu mastu Liberalų sąjūdžiui ir Darbo partijai.

Anot Specialiųjų tyrimų tarnybos, Liberalų  sąjūdis gavo naudos per partijos pirmininko, 2012-2016 metų kadencijos Seimo nario Eligijaus Masiulio ir partijos valdybos nario, Seimo nario Šarūno Gustainio galbūt neteisėtą veiklą.

Įtariama, kad E.Masiulis, veikęs partijos naudai ir interesais, iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už šiam koncernui palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą, savo ir partijos naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį grynaisiais, taip pat kyšius nematerialia forma.

Taip pat įtariama, kad Š.Gustainis, veikęs partijos naudai ir interesais, iš R.Kurlianskio už koncernui naudingų politinių sprendimų priėmimą, savo ir partijos naudai priėmė 8700 eurų kyšį, užmaskuotą kaip paramą viešajai įstaigai, organizuojant politinės partijos narių mokymus.

Liberalai teisėsaugos įtarimus partijai vadina interpretacijomis bei kaltę neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

gerai

Lietuva valosi.

tam,,,, nesupratau,,,

todel kad kysius eme ir voge bei aferas dare konservatoriai visados tik su lyberalais, nes konservatoriai tai soviet sajungos palikimas - Kgbesniku sutve ,o lyberalai tai rezervo kgbesnikai .....kurie ir dabar dirba kremliaus naudai ekonomiskai ir politiskai zlugdydami lietuva ir naikindami tauta....

nesupratau :)

kodėl jaunasis konservatorių vadas norėjo į koaliciją su "valstiečiais" eiti tik su liberalais ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS