E. Gentvilas: Liberalų sąjūdžio vadovybė linkusi išsaugoti partiją | Diena.lt

E. GENTVILAS: LIBERALŲ SĄJŪDŽIO VADOVYBĖ LINKUSI IŠSAUGOTI PARTIJĄ

Liberalų sąjūdžio vadovybė yra linkusi išsaugoti partiją, tačiau lemiamą sprendimą kitą savaitę priims partijos taryba, sako laikinasis partijos vadovas Eugenijus Gentvilas.

„Šiandien labiau vyraujantis matymas buvo, kad šita partija yra kaltinama, šita partija ir turi atstovėti“, - po tris  valandas trukusio valdybos posėdžio žurnalistams sakė E. Gentvilas.

Jo teigimu, kitoks elgesys galėtų būti vertinamas kaip atsakomybės vengimas.

Tačiau partijos valdyba nusprendė savo pozicijos neformalizuoti balsavimu, todėl tarybai teiks abu galimus scenarijus - tiek partijos išsaugojimą, tiek naujos organizacijos kūrimą.

Už naujos partijos steigimą valdybos posėdyje pasisakė europarlamentaras Petras Auštrevičius. Jis žurnalistams patvirtino, kad tokį scenarijų siūlys ir partijos tarybai.

„Liberalų sąjūdis su dabartinėmis institucijomis ir tomis problemomis, kurios mus slegia, vargu ar išgyvens. Mums reikalingos rimtos permainos“, - sakė P. Auštrevičius.

Daugiau kaip 20 partijos narių vienijanti valdyba į uždarą posėdį susirinko praėjus kelioms valandoms po Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimo dėl pažeidimų neskirti jai anksčiau numatytos pusmečio beveik 400 tūkst. eurų dotacijos.

Praėjusią savaitę VRK nepinigine juridinio asmens auka Liberalų sąjūdžiui pripažino buvusio partijos nario Šarūno Gustainio įsteigto Taikomosios politikos instituto surengtus mokymus partijos nariams. Įstatymai draudžia partijoms imti aukas iš juridinių asmenų.

Anot E. Gentvilo, VRK sprendimą dėl dotacijos planuojama skųsti teismui, artimiausiu metu vyks derybos su banku dėl paskolos.

Rugsėjį partijai buvo pateikti įtarimai politinės korupcijos byloje. Anot Specialiųjų tyrimų tarnybos, Liberalų sąjūdis gavo naudos dėl tuometinio partijos pirmininko Eligijaus Masiulio ir Š. Gustainio neteisėtos veiklos.

E. Gentvilo teigimu, partijos suvažiavimas, kuriame numatoma rinkti pirmininką, bus rengiamas gruodžio 9 arba lapkričio 25 dieną.

Neseniai iš partijos pirmininko pareigų atsistatydinęs Vilniaus meras Remigijus Šimašius valdybos posėdyje dalyvavo svečio teisėmis. Nei jis, nei E. Gentvilas kol kas neatskleidžia, ar dalyvaus pirmininko rinkimuose.

Liberalų sąjūdžio frakciją Seime sudaro 14 narių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Julius

Liudesys kai nebeliko iplauku is magistraliniu ir kitu keliu ,,plovimo,, pinigeliu, Masiulio priglaustu pinigeliu, kitu pasipinigavimo partijai kloaku. Narius reikia ,,serti,, ir paciam maitintis, nes vis dar vaizdelis ne koks. Nors asmeniskai pati uzjauciu, bet neturetumet gauti biudzeto (musu) pinigu i partijos kasa. Uzriskit ir siukit naujos partijos maiseli. Gal mazesni?

demokratija

tegu pasikviecia savo kentus masiuli steponaviciu simasiu juk kartu geriau matyt o ir visi tos patirties turi per akis

Arnoldas

Įsitikinęs, šito subinės su ausimis vieta- už grotų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS