Lietuva griežtai smerkia Šiaurės Korėjos branduolinį bandymą | Diena.lt

LIETUVA GRIEŽTAI SMERKIA ŠIAURĖS KORĖJOS BRANDUOLINĮ BANDYMĄ

  • 5

Sekmadienio rytą Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos įvykdytas branduolinis bandymas yra grubus tarptautinių teisinių įsipareigojimų pažeidimas, didžiulė grėsmė ne tik taikai Azijoje, bet ir globaliam stabilumui ir saugumui, teigia Lietuvos Užsienio reikalų ministerija.

Pasak ministerijos pranešimo, Lietuva griežtai smerkia šiuos pasikartojančius destruktyvius Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos veiksmus, ragina šalį nuosekliai laikytis visų Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijose įtvirtintų nuostatų ir įpareigojimų.

Tikėdamasi vieningo tarptautinės bendruomenės pasmerkimo neteisėtiems Šiaurės Korėjos veiksmams, Lietuva pasisako už papildomų priemonių priėmimą, neapsiribojant jau numatytomis Jungtinių Tautų rezoliucijų.

Lietuva nuosekliai ragina siekti ryžtingo susidariusios situacijos sprendimo diplomatinėmis priemonėmis.

Šiaurės Korėjoje pirmasis branduolinis bandymas vyko 2006-aisiais; manoma, kad juo ir kitais sprogdinimais tikrinta tobulinama bombos konstrukcija, didinamas galingumas.

Penktasis bandymas atliktas pernai rugsėjį sukėlė 5,3 balo stiprumo žemės drebėjimą. Spėjama, kad to sprogmens galia siekė 10 kilotonų; beje, Hirosimoje 1945 metais buvo susprogdinta 15 kilotonų JAV bomba.

Anksčiau sekmadienį buvo pranešta apie 6,3 balo stiprumo žemės drebėjimą, kurį netoli Šiaurės Korėjos branduolinių bandymų poligono nustatė JAV stebėtojai, o Seulo gynybos ministerija pareiškė įtarianti, jog tai buvo šeštasis branduolinis Pchenjano atliktas bandymas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

kaip cia graziau pasakius

va kodel vienos valstijos gali tuos bandymus daryti, ginkluotis iki ausu ir savo ginkluotes bei kariuomene dislokuoti sveciose salyse... o vat S. Koreja negali... jie irgi lygiateise Pasaulio valstybe ir turi teise tvarkytis ir saugoti savo teritorija ( nesvarbu kokia pas juos sistema,- juk zmogus laisvas rinktis................

Anonimas

Idomu, kiek is 80 mln. S. Korejieciu zino apie tos smerkiancios branduolinius bandymus Lietuvos ekzistavima?! Kai USA panaudoja Sirijoje balto fosforo uztaisus- viskas gerai. Veidmaines, pigios prostitutes !

cirkas amerikoniškas. .....

Kodėl Lietuva nesmerkė Amerikos, kai ji bandė tokio pat tipo bombas.......dabar pabudo..........
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS