Lietuva ir Lenkija svarsto kartu derėtis dėl vaistų įsigijimo | Diena.lt

LIETUVA IR LENKIJA SVARSTO KARTU DERĖTIS DĖL VAISTŲ ĮSIGIJIMO

  • 4

Lietuvos ir Lenkijos sveikatos apsaugos ministrai penktadienį pasirašė bendradarbiavimo susitarimą, be kita ko leisiantį šalims kartu derėtis su vaistų gamintojais dėl žemesnių kainų.

Penktadienį Aurelijaus Verygos ir Lenkijos ministro Lukaszo Szumowskio (Lukašo Šumovskio) pasirašytame susitarime šalys įsipareigojo bendradarbiauti gerinant sveikatos priežiūrą abiejose šalyse ir taip užtikrinti, kad žmonėms paslaugos taptų labiau prieinamos.

Pasak A. Verygos, ši sutartis labai reikalinga ir laukta, nes leis pasiekti geresnių rezultatų, pavyzdžiui, suteiks galimybę kartu derėtis dėl vaistų kainų ir „pasiekti, kad žmonėms už vaistus primokėti reikėtų dar mažiau“.

„Pagaliau galėsime kartu su artimiausiais kaimynais pradėti kurti geresnę sveikatos priežiūros ateitį. Toks santykių atšilimas pirmiausia prisidės prie kiekvieno žmogaus – tiek Lietuvos, tiek Lenkijos – gerovės kūrimo“, – sakė A. Veryga.

Šalys sutarė bendradarbiauti sveikatos priežiūros sektoriaus reformų, vaistų ir medicinos prietaisų, užkrečiamų ligų prevencijos ir kontrolės, lėtinių neužkrečiamųjų ligų prevencijos, ankstyvosios diagnostikos ir gydymo srityse. Taip pat sutarta padėti viena kitai planuoti ir valdyti žmogiškuosius išteklius sveikatos priežiūros sektoriuje, dalytis patirtimi e. sveikatos bei inovacijų sveikatos priežiūros sistemos srityse.

Žadama, kad bus plėtojama tarptautinė sveikatos priežiūra, greitosios medicinos pagalbos paslaugos pasienio teritorijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Aciu

Aciu musu ministrui Verygai.

matomai

Susivenijus su lietuvaiciais ir lenkaiciams bus KIRDIK.Pigiems vaistukams tiu tiu.

Anonimas

Net neskaitau straipsnio, nes vis tiek aišku, kad Lietuvoje vaistai nepigs. Jei pigiau bus gaunama, vaistai Lenkijoje atpigs, o LT padidės farmacininkų uždarbiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS