Lietuva ragina Rusiją nedelsiant išlaisvinti sulaikytus demonstrantus | Diena.lt

LIETUVA RAGINA RUSIJĄ NEDELSIANT IŠLAISVINTI SULAIKYTUS DEMONSTRANTUS

  • 3

Lietuvos užsienio reikalų ministerija antradienį išsakė susirūpinimą dėl demonstrantų arešto Rusijoje ir paragino paleisti visus sulaikytuosius.

„Užsienio reikalų ministerija reiškia  susirūpinimą dėl masinio taikių demonstrantų sulaikymo Maskvoje, Sankt Peterburge ir daugelyje kitų Rusijos Federacijos miestų“, - rašoma URM pareiškime.

Ministerija atkreipė dėmesį, kad tarp kelių šimtų sulaikytųjų yra nemažai Rusijos opozicijos lyderių, tarp jų – Kovos prieš korupciją fondo steigėjas ir šios protesto akcijos organizatorius Aleksejus Navalnas, Ilja Jašinas ir kiti.

„Ypač didelį Užsienio reikalų ministerijos nerimą kelia pranešimai apie tai, kad prieš taikius protestuotojus buvo naudojama jėga. Raginame Rusijos Federacijos valdžios institucijas nedelsiant išlaisvinti visus sulaikytuosius, nenaudoti jėgos prieš taikius protestuotojus  ir užtikrinti, kad Rusijos Federacijos piliečiams, siekiantiems įgyvendinti savo teisę į susirinkimų ir nuomonės reiškimo laisves, nebūtų trukdoma to daryti“, - teigia Lietuvos URM.

Per demonstracijas prieš korupciją Rusijoje pirmadienį sulaikyta apie pusantro tūkstančio žmonių. Protestų lyderiui A.Navalnui skirta 30 dienų arešto. Jį Maskvos teismas pripažino kaltu dėl nesankcionuotų protestų organizavimo.

Protestuotojų sulaikymą taip pat pasmerkė JAV ir Europos Sąjungos pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Voi blia

Europos blusa ragina reikalauja .dejo ant jusu putinas .nesikiskit.

Opa!

Ko jus visa laika lendat i svetimus reikalus?Savo tvarte susitvarkykit!

se kad nori

gal Lietuva sumaise kurioje ,,sajungoje,, turi zodzio teise???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS