Lietuvoje liepos pabaigoje viešės Graikijos prezidentas | Diena.lt

LIETUVOJE LIEPOS PABAIGOJE VIEŠĖS GRAIKIJOS PREZIDENTAS

Lietuvoje mėnesio pabaigoje lankysis Graikijos prezidentas Prokopis Pavlopoulas (Prokopis Pavlopulas).

Jis Vilniuje liepos 30 dieną susitiks su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite, premjeru Sauliumi Skverneliu, Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu.

„Nors esame šiek tiek geografiškai nutolę, tie iššūkiai yra panašūs. Kalbant apie saugumo klausimus, turime bendrų interesų ir supratimo – abi esame tam tikrame pasienio ruože, todėl kalbėsime apie Europos Sąjungos išorinės sienos sustiprinimą“, – BNS sakė prezidentės vyriausiasis patarėjas užsienio politikos klausimais Nerijus Aleksiejūnas.

Pasak jo, per susitikimus turėtų būti aptarta Europos Sąjungos (ES) ateitis, su NATO susiję iššūkiai.

Graikija yra viena labiausiai per migracijos krizę nukentėjusi šalis. Šioje valstybėje įkurtose stovyklose strigo iš Viduržemio jūros į ES nelegaliai bandę patekti migrantai.

Prieš trejus metus ES šalys susitarė pasidalinti pabėgėlių našta su Graikija ir Italija bei po valstybes nares paskirstyti 160 tūkst. migrantų.

Pagal šį susitarimą, Lietuva turėjo priimti daugiau nei tūkstantį pabėgėlių. Į šalį buvo atvežti 468 migrantai, bet daugelis jų išvyko į turtingesnes Vakarų Europos valstybes.

Graikija taip pat neseniai susitarė su Makedonija dėl šios šalies pavadinimo pakeitimo į Šiaurės Makedoniją. Taip užbaigti nuo 1991 metų besitęsę ginčai. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Cha,paprašys kad Lietuva (savo pensininkų sąskaita) paremtų graikų pensininkus?.. ir - prašys kad palaikytume jų biznį iš jūros gelbstint kažkokius veltėdžius?.. kam mums jie?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS