Lietuvos vadovai sveikina Lenkiją nepriklausomybės dienos proga | Diena.lt

LIETUVOS VADOVAI SVEIKINA LENKIJĄ NEPRIKLAUSOMYBĖS DIENOS PROGA

  • 1

Lietuvos vadovai šeštadienį pasveikino Lenkiją nepriklausomybės dienos 99-ųjų metinių proga ir palinkėjo šiai valstybei bei žmonėms gerovės, klestėjimo ir vienybės.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinime Lenkijos prezidentui Andrzejui Dudai pabrėžė, kad ruošdamosi kitais metais minėti savo valstybių nepriklausomybės šimtmečius, Lietuva ir Lenkija kartu išlieka ištikimos tikslui toliau stiprinti ir įtvirtinti šalių ir piliečių nepriklausomybę.

Anot valstybės vadovės, Lenkija yra Lietuvos sąjungininkė ir partnerė regione, Europos Sąjungoje ir NATO, patikima bendramintė, su kuria drauge dirbama, kad aktualūs politiniai, ekonominiai ir saugumo iššūkiai būtų įveikti, o piliečių laisvė, vertybės ir interesai užtikrinti.

D. Grybauskaitė sveikinime pabrėžė, kad Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimas, pirmiausia strateginėse gynybos, transporto, energetikos, verslo ir inovacijų srityse, reikšmingai stiprina abi tautas ir valstybes, taip pat prisideda prie ilgalaikio mūsų regiono ir viso žemyno tvarumo.

Lietuvos vadovė palinkėjo, kad artimi abiejų tautų žmonių ryšiai ir visapusis dialogas, bendri kultūros, švietimo, mokslo, visuomeninių mainų projektai padėtų sutvirtinti ne tik abiejų šalių, bet ir visos Europos ir jos piliečių atsakomybę, europinę dvasią, vertybes ir idėjas, atsparumą melui ir propagandai.

„Leiskite pasidžiaugti tvirtos partnerystės principais paremtais tarpusavio ryšiais. Mūsų tautas sieja ne tik artima kaimynystė, bet ir bendra istorinė patirtis, nulėmusi glaudžius kultūrinius ir bendražmogiškus saitus bei augantį poreikį dar labiau pagilinti bendradarbiavimą tarp mūsų valstybių“, ­ teigiame premjero Sauliaus Skvernelio sveikinime Lenkijos premjerei Beatai Szydlo (Beatai Šydlo).

S. Skvernelis akcentavo, kad Lietuva ir Lenkija 2018 metais švęs šalių nepriklausomybės atkūrimo šimtmečius.

„Šiandien galima pagrįstai didžiuotis, kad Lietuva ir Lenkija tapo visavertėmis tarptautinės bendruomenės narėmis ir partnerėmis, kurias sieja bendros demokratinės vertybės bei tikslai Europos Sąjungoje ir NATO, saugumo regione siekis“, - rašoma premjero sveikinime.

S. Skvernelis išreiškė įsitikinimą, kad abi šalis vienijantys tikslai tik dar labiau sustiprins dialogą tarp vyriausybių, o bendros pastangos įgyvendinant regioninės reikšmės infrastruktūros projektus sutvirtins prekybinius ir ekonominius saitus.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius nepriklausomybės dienos proga pasveikino Lenkijos užsienio reikalų ministrą Witoldą Waszczykowskį (Vitoldą Vaščikovskį).

„Garbinga abiejų šalių istorija, abipusė parama ir bendros pastangos, tikiuosi, padės užtikrinti saugesnę ir labiau klestinčią Europą mums ir mūsų vaikams“, - laiške Lenkijos užsienio reikalų ministrui pabrėžė L. Linkevičius.

Lenkijai ir jos žmonėms ministras palinkėjo sėkmės, klestėjimo ir gerovės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vivat Lenkija -Lietuva vivat musu PREZIDENTEI

malonu ,kad musu sallies prezidente palaiko taikia politika tarp mu su puikiu brolisku tautu[ ;visada didziuojuosi kad mano Lietuva yra labai demokratiska----atverusi kelia iprezidentura MOTERIAI_--ir puikiai ,garbingai moteriai.] galime didziuotis DALIOS prezidentavimu niekada nebuvo geda[ko nepasakytume apie buvusiu ...ir nevykelius....]

SUSIJUSIOS NAUJIENOS