L. Linkevičius mano, kad dauguma ES šalių palaikys D. Tuską | Diena.lt

L. LINKEVIČIUS MANO, KAD DAUGUMA ES ŠALIŲ PALAIKYS D. TUSKĄ

  • 5

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako manantis, kad dauguma Europos Sąjungos (ES) šalių palaikys buvusio Lenkijos premjero Donaldo Tusko perrinkimą Europos Vadovų Tarybos pirmininku, nepaisant dabartinės Lenkijos valdžios prieštaravimų.

L.Linkevičius atkreipė dėmesį, kad D.Tuskas iš dalies atstovauja Europos regionui, kuriame yra Lietuva.

„D.Tuskas, buvęs Lenkijos premjeras, vis tiek atstovauja kaip ir mūsų regionui, mes tą vertiname. Šiuo atveju svarbu daugumos ES šalių pozicija. Mūsų įsitikinimu, ta dauguma palaikys D.Tusko patvirtinimą kitai kadencijai. Mes taip manome“, – sakė L.Linkevičius per bendrą spaudos konferenciją su Vilniuje viešinčiu Vengrijos užsienio reikalų ministru Peteriu Szijjartu (Pėteriu Sijartu).

Vengrijos ministras sakė, kad D.Tusko kandidatavimas, neturint Lenkijos vyriausybės paramos, yra jautrus klausimas, bet susilaikė nuo komentaro, kaip elgsis Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas, laikomas artimu Lenkijos valdančiųjų lyderio Jaroslawo Kaczynskio (Jaroslavo Kačynskio) bendražygiu.

„Be abejo, tai, sakykime, jautri situacija, kai kandidatas neturi jo ar jos šalies vyriausybės paramos, bet paliekame sprendimą priimti vadovams“, – kalbėjo P.Szijjartas.

Lenkijos vyriausybė ketvirtadienį pagrasino sužlugdyti ES viršūnių susitikimą, jei ES vadovai nepaisydami jos prieštaravimų perrinks D.Tuską Europos Vadovų Tarybos pirmininku.

D.Tuskas jau daug metų nesutaria su valdančiąja partija „Įstatymas ir teisingumas“ ( PiS ), ypač šios partijos vadovu J.Kaczynskiu.

Pastarasis kaltina D.Tuską kišantis į Lenkijos vidaus reikalu ir jį laiko „morališkai atsakingu“ už jo brolio dvynio, tuomečio Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio (Lecho Kačynskio) žūtį per 2010-aisiais Rusijoje įvykusią lėktuvo katastrofą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Zinantis

Taip teisingai ministre ir atspejote 27 is 28 palaike pona D.Tuska.

Anonimas

o aš manau,kad kiauliuką reikia piaut ir į kruopas,nes šis reproduktorius niekam tikęs

...

O kaip ten su manymu apie Trumpą buvo?..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS