LRT finansus tirianti komisija neatvykusiems liudytojams grasina baudomis | Diena.lt

LRT FINANSUS TIRIANTI KOMISIJA NEATVYKUSIEMS LIUDYTOJAMS GRASINA BAUDOMIS

Liudytojų ignoruojama Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) komisija tikisi, kad situaciją pakeis registruotos pataisos dėl baudų už komisijos reikalavimų nevykdymą.

Trečiadienį LRT komisijos posėdis truko trylika minučių, nes neatvyko į jį kviesta buvusi LRT  Administravimo ir veiklos vystymo departamento vadovė Asta Nausėdė.

Kaip informavo komisijos pirmininkas „valstietis“ Arvydas Nekrošius, moteris informavo negalinti atvykti, nes su šeima atostogauja užsienyje, ir pasiūlė susitikti kitu laiku.

„Kadangi negalime nagrinėti to klausimo, reikia nuomonės, ką daryti. Jau antrą kartą turime žmogų, kuris nenori atvykti į komisiją“, – per posėdį sakė A. Nekrošius.

Dėl išvykos į užsienį anksčiau į komisijos posėdį neatvyko buvęs LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Paleckis.

„Mes turime klausimų, tie žmonės neatvyksta, tai nenormali situacija. Turint lūkestį, kad greitu laiku pateikinėsime V. Bako pataisas, jos šiek tiek sudrausmins“, – sakė komisijos narė „valstietė“ Agnė Širinskienė.

Mes turime klausimų, tie žmonės neatvyksta, tai nenormali situacija.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas „valstietis“ Vytautas Bakas kartu su kitais komiteto nariais yra registravęs Administracinių nusižengimų kodekso pataisas, kad neatvykimas į laikinosios Seimo tyrimo komisijos posėdį ar atsisakymas teikti medžiagą jai grėstų 150-600 eurų bauda, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – 300–900 eurų bauda.

Pakartotinis pažeidimas juridinių asmenų vadovams ar atsakingiems asmenims grėstų bauda iki 5 tūkst. eurų. Šias pataisas komitetas registravo pats nesulaukęs kelių kviestų liudytojų.

Kelių liudytojų numatytų laiku neapklaususi LRT finansų tyrimo komisija taip pat svarsto prašyti, kad būtų pratęstas jos darbas.

„Manome, kad logiškiausia būtų pratęsti tiek laiko, kiek truko dokumentų pateikimo vilkinimas, porą-trejetą mėnesių, tačiau galutinio sprendimo nėra. Pasitarsime su komisijos nariais, koks laikas būtų protingas“, – BNS sakė komisijos pirmininkas A. Nekrošius.

Komisijos posėdyje skambėjo siūlymai pratęsti darbą iki sesijos pabaigos arba rudens sesijos pradžios.

Komisiją LRT finansams tirti Seimas sudarė baigdamas rudens sesiją. Parlamentas yra nurodęs tyrimą atlikti iki birželio 1-osios.

Komisijos iniciatoriai „valstiečiai“ teigia, kad komisija padės išsiaiškinti, ar nacionalinis transliuotojas tinkamai leidžia biudžeto lėšas. Tyrimo kritikai šios komisijos sudarymą vadina politiniu spaudimu žiniasklaidai.

Komisijai pavesta nustatyti, ar LRT iš prodiuserių perkamos paslaugos atitinka rinkos kainas, ji taip pat turi nagrinėti LRT pirkimus, vadovybės struktūrą.

Grupė parlamentarų yra kreipęsi į Konstitucinį Teismą, kad šis įvertintų, ar komisijos sudarymas nepažeidžia Konstitucijoje įtvirtintų žodžio laisvės principų. Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas sakė, kad sprendimas bus paskelbtas rudenį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS