Lyderių merų rinkimams žada ieškoti ir tarp žinomų vietos gyventojų | Diena.lt

LYDERIŲ MERŲ RINKIMAMS ŽADA IEŠKOTI IR TARP ŽINOMŲ VIETOS GYVENTOJŲ

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga kandidatų į merus būsimuose savivaldos rinkimuose turėtų ieškoti ir tarp nepartinių žinomų vietos gyventojų, mano partijos lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Mes jau Seimo rinkimuose turėjome strategiją, kad nebūtinai žmogus turi būti sąjungos narys, svarbiausia, kiek jo vertybės sutampa su mūsų vertybėmis ir Seimo rinkimų metu, ir darbe Seime po rinkimų. Tai absoliučiai pasiteisino, todėl sakiau, kad tie skyriai, kurie neturi stiprių kandidatų į merus, jie turėtų ieškoti tų savivaldybių visuomenėje žmonių, kurie galėtų būti tais kandidatais“, – BNS sakė politikas.

Šią idėją jis iškėlė ketvirtadienį Kaune vykusiame Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos tarybos posėdyje. R. Karbauskis kalbėjo, jog mero kandidatūra ypač svarbi savivaldos rinkimuose, nes rinkėjai balsuoja už konkretų merą ir jo sąrašą.

Jis pabrėžė, kad nors Seimo rinkimuose tokią strategiją pasitelkusiai partijai buvo prognozuojama nestabili frakcija Seime, į parlamentą patekę „Valstiečiai“ dirba vieningai.

2015 metais vykusiuose savivaldos rinkimuose „valstiečių“ merai išrinkti keturiose savivaldybėse: Panevėžio, Ignalinos, Šiaulių ir Šakių rajonuose, tačiau Šakių rajono meru išrinktas Juozas Bertašius atsistatydino, kai teismo buvo pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu, o surengtuose naujuose rinkimuose meru išrinktas konservatorius Edgaras Pilypaitis. Tuo tarpu su Lietuvos laisvės sąjunga (liberalais) išrinktas Kazlų Rūdos meras Vytautas Kanevičius šiuo metu nurodo priklausantis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Orakulas

Na, kada tas biznierius latifundininkas nustos pliaukšti apie vertybes, kurių niekada pats neturėjo,neturi ir niekada neturės?!! Ar kas nors kada išgirdo apie kokių nors realių vertybių puoselėjimą nuo uzurpuoto kultūros komiteto sosto aukštumų? Vienintelė vertybė Karbauskiui - besąlyginis paklusnumas ir lojalumas. Tuo ire grindžiamos jo "strategijos": ot, uždrausiu, atimsiu, neduosiu, neleisiu. Čia, matyt, ir yra esminė "pilkojo kardinolo" taktika. Atimti nieko nesiūlant. Ne šviečiant, ne auklėjant, ne siūlant nors kokias alternatyvas, o tiesiog brutaliai atimant. Net ir kokie vaistai geriau tinka karbauskininkai žino geriau, nei visi Lietuvos gydytojai kartu sudėjus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS