M. Basčio apkaltos marškinėliai: atskleidė, kaip balsavo | Diena.lt

M. BASČIO APKALTOS MARŠKINĖLIAI: ATSKLEIDĖ, KAIP BALSAVO

  • 20

Visuomeninės organizacijos "Vieningas Kaunas" atstovė Aušra Papirtienė, su "valstiečiais" išrinkta į Seimą, socialiniame tinkle pasidalino iškalbinga nuotrauka, kurioje matyti, kaip politikė balsavo dėl parlamentaro Mindaugo Basčio apkaltos. 

"Balsavau UŽ. Mano sąžinė rami", - savo feisbuko paskyroje rašė A. Papirtienė.

Kiek anksčiau parlamentaras Justas Džiugelis socialiniame tinkle paviešino savo balsavimo dėl M. Basčio apkaltos biuletenį. J. Džiugelis balsavo už apkaltą. "Valstietis" kvietė ir kitus kolegas pasidalinti, kaip balsavo.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad antradienį Seimui neužteko balsų panaikinti šiurkščiu Konstitucijos pažeidimu ir priesaikos sulaužymu apkaltinto M. Basčio mandatą.

Per slaptą balsavimą dėl M. Basčio mandato panaikinimo balsavo 72 parlamentarai, prieš buvo 21 Seimo narys, 24 susilaikė. Vienuolika biuletenių rasta negaliojančių.

Toks Seimo balsavimas sukėlė didelį visuomenės pasipiktinimą. Žurnalistas Andrius Tapinas su "Laisvės TV" antradienį paskelbė apie ketvirtadienį organizuojamą protesto akciją prie Seimo "Mes kaltinam!".

Tačiau trečiadienį M. Bastys paskelbė pats atsisakantis mandato. Šį sprendimą jis priėmė Seime iškėlus iniciatyvą perbalsuoti dėl jo mandato panaikinimo.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad Seimo narė A. Papirtienė socialiniame tinkle jau ne kartą dalinosi nuotraukomis, kurios sukėlė audringas diskusijas.

Vasario 16-ąją politikė pasidalino nuotrauka iš Karo muziejaus sodelyje vykusio renginio. Nuotraukos centre stovėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, visi kėlė nykščius aukštyn. Kritikos strėlės pasipylė dėl paminklo už jų nugaros. Ši nuotrauka sulaukė ir griežtos A. Tapino reakcijos. Netrukus V. Matijošaitis atsiprašė visų, kuriuos tai įžeidė.

Ne mažiau dėmesio sulaukė ir įvykiai po M.A.M.A. apdovanojimų. Per grupės „G&G Sindikato“ pasirodymą žiūrovai "valstiečių" lyderį Ramūną Karbauskį išvydo klouno veidu. Po skandalingo pasirodymo R. Karbauskio kolegos puolė jį ginti. Tarp jų – ir parlamentarai A. Papirtienė bei Robertas Šarknickas. Politikai nusigrimavo veidus ir pasidalino nuotraukomis savo feisbuko profiliuose su grotažymėmis „Patyčioms – ne“.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Anonimas

Miela pone daugiau us tave nebalsouju viso gro.....

kai darbais pasigirt negali

tai rodo maike.

--------

Tapinas nėra baigęs žurnalistikos mokslų .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS