M. Sinkevičius kaltės dėl piktnaudžiavimo nepripažįsta, toliau eis mero pareigas | Diena.lt

M. SINKEVIČIUS KALTĖS DĖL PIKTNAUDŽIAVIMO NEPRIPAŽĮSTA, TOLIAU EIS MERO PAREIGAS

Jonavos rajono mero Mindaugo Sinkevičiaus piktnaudžiavimo bylai pasiekus teismą, jis sako eisiantis mero pareigas, kol nėra teismo verdikto.

Bylos perdavimą teismui M. Sinkevičius BNS sakė vertinantis kaip teisinio proceso elementą.

„Įtarimai konvertavosi į kaltinimus ir, matyt, reiks laukti teismo verdikto. Teismas pasisakys – arba pripažins mano nekaltumą, arba patvirtins prokuroro poziciją“, – trečiadienį sakė Jonavos rajono meras.

Jis teigė nesijaučiantis kaltas ir tokią poziciją išsakęs dar ikiteisminio tyrimo metu.

„Nesijaučiu padaręs nei kokį nusižengimą ar nusikaltimą (...). Kol kas kliūties (eiti mero pareigas – BNS) nėra, aišku, kad gyvename teisinėje valstybėje ir šiuo atveju tik teismas pasisakys, ar kelių instancijų teismai, nes teisiniai procesai Lietuvoje vyksta pakankamai lėtai“, – kalbėjo M. Sinkevičius.

Jo manymu, gali būti, kad reikės ne vienos instancijos teismų sprendimo, nes šalys gali skųsti joms nepriimtiną nutarimą.

„Turbūt, kurį laiką užtruks, bet kol verdikto nėra, tol aš pareigas eisiu, atsakingai į jas žiūriu. Gavęs didžiulį mandatą iš Jonavos rajono gyventojų, turiu pareigą ir būtinybę dirbti“, – sakė M. Sinkevičius.

Jonavos rajono mero bendrapartiečiai socialdemokratai Seime trečiadienį teigiamai vertino tai, kad byla pasiekė teismą per palyginus trumpą laiką nuo ikiteisminio tyrimo pradžios. Jis pradėtas pernai lapkričio pabaigoje. Frakcijos seniūnė Rasa Budbergytė sakė besitikinti, kad M. Sinkevičius bus išteisintas.

Kaip trečiadienį pranešė prokuratūra, buvęs Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) vadovas, Jonavos rajono meras M. Sinkevičius prieš teismą stos dėl piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ir turto pasisavinimo.

Šiuos nusikaltimus jis kaltinamas padaręs eidamas Jonavos rajono savivaldybės tarybos nario pareigas.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų pagrindu M. Sinkevičiui pateikti kaltinimai dėl 2019-2023 metais Jonavos rajono savivaldybės administracijai galimai padarytos 1487 eurų dydžio turtinės žalos.

Įtarimus M. Sinkevičiui teisėsauga pateikė pernai lapkričio 30 dieną. Sulaukęs jų, politikas sustabdė narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje. Po pareikštų įtarimų pernai LSA valdyba sustabdė ir jo, kaip asociacijos prezidento, įgaliojimus.

Dėl galimo piktnaudžiavimo savivaldybių tarybose mokant išmokas politikams už transportą, ryšius, kanceliarines prekes teisėsaugoje iki šios dienos buvo pradėti 27 ikiteisminiai tyrimai, iš jų du buvo nutraukti, vienas perduotas į teismą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

JŪRA

Padorus ,tvarkingas,šeimą mylintis Žmogus Mums vsai nesvarbu,kokiai Jis priklauso partijai.Jeigu kiti merai tik tiek prasikalstų Sėkmės gerb.M.Sinkevičiui..

Kostas

Besišypsantis žulikas. Liūdna darosi matant kas vyksta socdemų gretose. Liūnas.

Tautos balsas

Žmogeliui nedaeina, kad būnant meru, nėra skirtumo ką paėmei, degtuką ar milijoną...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS