A. Maldeikienė: „MG Baltic“ yra nusikalstama organizacija | Diena.lt

A. MALDEIKIENĖ: „MG BALTIC“ YRA NUSIKALSTAMA ORGANIZACIJA

Ketvirtadienį spaudos konferenciją „Ar politikai vis dar turi teisę kalbėti?“ Seimo narę Aušrą Maldeikienę taip papiktino faktas, kad į ją mėgino patekti ir ,,MG Baltic“ atstovas, kad ji nusprendė koncerną viešai vadinti nusikalstama organizacija.

„Vienas „MG Baltic“ atstovų, net neprisistatęs, šiandien bandė per mano patarėją lįsti į šitą spaudos konferenciją, nepasakydamas, kad ateina su interesu. Tai yra iš viso jau cinikų chebra, tai dabar jau tikrai ir aš liudiju, kad „MG Baltic“ yra nusikalstama organizacija, kuri meluodama bando įlįsti į Seimą“, - kartu su Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininku Vytautu Baku surengtoje spaudos konferencijoje sakė politikė.

Komentuodama praėjusio penktadienio teismo sprendimą patenkinti koncerno „MG Baltic“ prašymą iki bus išnagrinėta byla uždrausti Seimo NSGK pirmininkui V. Bakui teigti, kad bendrovė yra nusikalstama grupė, A. Maldeikienė sako, kad teismas nesilaiko demokratinių principų.

,,Man atrodo labai grėsmingas dalykas, kai teismas vienai grupei nutaria, kad kažko politikas negali kalbėti. (...) Teisme sėdi visiškai įgalūs protu teisėjai, kuriems niekas neskambino ir nedavė patarimo. Jie patys gali priimti sprendimus. Vis dėlto, kai teismas demokratinėje šalyje iš politiko atima teisę kalbėti, teismas kartu pasako, kad jau dabar teismas uzurpavo tą vieną iš valdžių. Yra valdžių suderinimas, mes nesikišame į teismo darbą, bet taip pat teismai turi gerbti mūsų darbą, diskusijų darbą. Negali politikui pasakyti: tu negali šito kalbėti“, - sakė A. Maldeikienė.

ELTA primena, kad koncernas „MG Baltic“ anksčiau kreipėsi į teismą, prašydamas pripažinti NSGK pirmininko V. Bako teiginius, jog koncernas yra organizuota nusikalstama grupė, neatitinkančiais tikrovės ir teismas tą ieškinį.

Koncernas „MG Baltic“ anksčiau yra pateikęs ieškinį teismui dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) rašte parlamentarams pateiktų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir pažeidžiančiais dalykinę reputaciją. Vilniaus apygardos teismas antradienį ieškinį atmetė.

NSGK išvadose nurodoma, kad verslo grupės, tarp jų ir „MG Baltic“, darė neteisėtą įtaką politikams, o koncernas kelia grėsmę valstybės sąrangai.

NSGK pirmininkas V. Bakas anksčiau sakė, kad „MG Baltic“ ir kitos verslo arba interesų grupės, taip pat „VP Market“ atsirado parlamentinio tyrimo dėmesio centre tiktai dėl to, kad „kišimasis į politinius, visuomeninius procesus, įtaka sprendimų priėmėjams yra ne atsitiktinė, ji yra sisteminė ir trunka daugelį metų“.

Seimas NSGK išvadas patvirtino birželio pradžioje.

GALERIJA

  • A. Maldeikienė: „MG Baltic“ yra nusikalstama organizacija
M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

...

Taaaip, ta MG baltic turi pajust ką reiškia Aušrelės neparemt... ar tai ne šantažas, ne naudojimasis savo padėtimi?

emigrantas

seimune ko reki, daryk ka nors, nebuk išverskure, tampi panaši i prietaisa

Anonimas

Viena bobele nieko neisreks pries visa seimo banda.Niekas jos neklausys.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS