Ministras: NATO turi didinti paramą su Rusijos išpuoliais susiduriančiai Ukrainai | Diena.lt

MINISTRAS: NATO TURI DIDINTI PARAMĄ SU RUSIJOS IŠPUOLIAIS SUSIDURIANČIAI UKRAINAI

Tik tvirtas ir vieningas tarptautinės bendruomenės atsakas gali sustabdyti tolesnius Rusijos agresyvius veiksmus, pabrėžė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, NATO valstybių narių užsienio reikalų ministrų susitikime Briuselyje keldamas atsako į Rusijos agresiją prieš Ukrainos laivus Kerčės sąsiauryje klausimą.

Pagal pranešimą, Šiaurės Atlanto tarybos susitikime su Sakartvelu ir Ukraina užsienio reikalų ministrų lygiu buvo aptartas lapkričio 25 dieną įvykęs incidentas, patekimo į Ukrainos uostus Azovo jūroje suvaržymai, Rusijos okupuoto ir aneksuoto Krymo militarizacija, kiti saugumo Juodosios jūros regione klausimai.

„Neteisėtas Ukrainos laivų sulaikymas panaudojant karinę jėgą, taip pat Ukrainos uostų blokavimas yra nepateisinami ir negali likti be pasekmių“, - sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras. Jis paragino Rusiją nedelsiant paleisti Ukrainos laivus ir jų įgulos narius bei atkurti netrukdomą laivybą į ir iš Azovo jūros.

L. Linkevičius pabrėžė, kad NATO ir šalys narės turi stiprinti visokeriopą paramą Ukrainai, kad šalis būtų labiau pasirengusi apsiginti nuo išorės agresijos. Pasak ministro, taip pat svarbu didinti NATO bendradarbiavimą su Ukraina ir Sakartvelu saugumo Juodosios jūros regione srityje.

Briuselyje gruodžio 4-5 dienomis vykstančiame NATO užsienio reikalų ministrų susitikime aptariami transatlantinio saugumo klausimai, kova su terorizmu ir kiti iš Pietų kylantys iššūkiai, NATO misijos Afganistane ir Irake. Viena iš sesijų skirta Vakarų Balkanų aktualijoms.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

nuomonė

Iš šito riebulio daugiau nieko nesu girdėjęs. Pigi jankių marionetė be savo mąstymo.

???

Jam reikėtų atlikti smegenų tomografija, - gal jam ten auglys?

Senas pirdalas Kęstas jau nebeskiria Rusijos nuo Kinijos

Tai vargšas nusenęs žmogelis – okupacijos laikų liekana. Visą laiką sąžiningai tarnavo sovietų represinėse struktūrose. Negailėdamas jėgų kovojo su Sovietų Sąjungos priešais, naikino ir trėmė visus, netikinčius šviesiu komunizmo rytojumi. Vykdė ir viršijo Komunistų partijos iškeltus penkmečio planus. Visas sovietines šventes šventė negailėdamas sveikatos. Nenuostabu, kad žmogelis prieš laiką susidėvėjo ir psichiškai, ir fiziškai. Dabar prisiduria pragyvenimui, rašydamas komentarus, liaupsinančius fašistinę Kremliaus milijardierių kliką ir keikiančius Lietuvą. Nebesupranta žmogelis apie ką straipsnyje rašoma, todėl jo komentarai ne į temą. Kadangi apmokama pagal žodžių kiekį komentare, visada gale prirašo. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS