Ministras: su badaujančiais kaliniais derybų nebus | Diena.lt

MINISTRAS: SU BADAUJANČIAIS KALINIAIS DERYBŲ NEBUS

  • 3

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius teigia neketinąs derėtis su bado akciją dėl vidaus taisyklių sugriežtinimo pradėjusiais nuteistaisiais ir neplanuojantis švelninti reikalavimų.

„Jokių derybų tikrai nebus. Kalėjimų departamento atstovai važinėja po įstaigas ir kalbasi su kaliniais, aš nematau, dėl ko turėčiau derėtis“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė ministras.

Kalėjimų departamento duomenimis, ketvirtadienį valdiško maisto atsisakė 742 nuteistieji.

Ministras pabrėžė, kad netvarka įkalinimo įstaigose turi baigtis. Pasak ministro, negalima leisti, kad alkoholio iš produktų pasigaminę kaliniai smurtautų prieš kitus kalinius.

Manau, kad mes nusileisti tiesiog negalime.

„Jie badauja ne tik dėl įsakymo, jiems daugiau kas nepatinka. Jiems nepatinka, kad mes daugiau kontroliuojame, darome patikrinimų, sustiprėjo kriminalinė žvalgyba, turime naują vadovą, pavojingi nusikaltėliai perkeliami į kitas įstaigas. Visas mūsų naujų priemonių kompleksas jiems nepriimtinas ir jie streikuoja“, – tvirtino E. Jankevičius.

„Manau, kad mes nusileisti tiesiog negalime“, – pridūrė jis.

Teisingumo ministras sakė nesibaiminantis, kad pataisos namuose gali kilti riaušės. Jo teigimu, namų vadovai garantuoja, kad suvaldys situaciją.

E. Jankevičius tvirtino, kad už griežtesnę tvarką įkalinimo įstaigose yra ir ten dirbantys pareigūnai.

„Manome, kad einame teisingu keliu. Matau po šitos akcijos, kad mūsų priemonės yra teisingos“, – sakė jis.

Ministras teigė, kad direktorių taryboje bus svarstoma, kokių naujų priemonių imtis dėl tvarkos užtikrinimo laisvės atėmimo įstaigose, teikiant pagalbą bausmę atliekantiems ar atlikusiems nuteistiesiems.

Masiniai protestai Pravieniškių, Alytaus, Marijampolės, Vilniaus pataisos namuose bei Kauno ir Lukiškių tardymo izoliatoriuose prasidėjo praėjusią savaitę, Teisingumo ministerijai sugriežtinus vidaus taisykles. Keli kaliniai bandė atkreipti administracijos dėmesį žalodamiesi rankas, vėliau šimtai nuteistųjų atsisakė maisto.

Sugriežtinimai numato draudimą su savimi turėti sugedusius maisto produktus, patalynę išduoti tik nakčiai, apriboti vaisių, daržovių, sulčių kiekiai, nustatyti griežtesni daiktų saugojimo sandėlyje terminai, svoris.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Seniai laikas

tuos sėdinčius į vietą statyt. Įveskit kariuomenę į tuos kalėjimus, tegul padaro tvarką. Benttiek naudos iš to ginkluotės didinimo bus.O ir patys kareivukai atidirbinės įgūdžius praktiškai. Dabar dagyvenom iki to kad nusikaltėliai nutarė reguliuoti kaip jiems atlikti bausme

Anonimas

Sitas asilas apsimeta durneliu. Kaliniai NEBADAUJA. Prisipirko maisto visam menesiui. Tai visi zino tiktai sitas durnelis NEZINO. Cha cha cha ......

jojo

lai nevalgo dar geriau

SUSIJUSIOS NAUJIENOS