Ministrė: gydymo įstaigoms bus teikiamos rekomendacijos dėl gydytojų atlyginimų | Diena.lt

MINISTRĖ: GYDYMO ĮSTAIGOMS BUS TEIKIAMOS REKOMENDACIJOS DĖL GYDYTOJŲ ATLYGINIMŲ

  • 0

Gydymo įstaigoms bus teikiamos rekomendacijos dėl medikų atlyginimų dydžių, teigia sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė.

„Truputį negerai, kai ligoninės nusistato savo atlyginimų mokėjimo tvarką. Yra net toje pačioje ligoninėje atskirų skyrių specialistų skirtingi atlyginimai. Manome, kad turi būti tam tikri kriterijai algų mokėjimo nustatyti – jie bus rekomendacinio pobūdžio, bet prašysime, kad jų būtų laikomasi. Gal tai sudarys galimybes didinti gydytojų atlyginimus“, - antradienį Žinių radijui sakė ministrė.

Ji sutiko, jog dabar dalis „brangiai parengtų medikų“ išvyksta į užsienį siekdami geresnio atlyginimo.

R.Šalaševičiūtė taip pat pripažino problemą, kad šiuo metu didžioji dalis, t.y. apie 1700 iš 2000 rezidentų, dirba Vilniuje ir Kaune, o regioninėms gydymo įstaigoms jaunų medikų trūksta. Vis dėlto ministrė nepritarė savo pirmtako Vytenio Povilo Andriukaičio planams įpareigoti rezidentus privalomai atidirbti rajoninėse ligoninėse. Esą „prievartos neturi būti“, o rezidentams turi būti suteikta galimybė pasirinkti darbą regionuose.

Ji taip pat tvirtino su Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto atstovais aptarusi galimybę rengiamuose teisės aktuose numatyti, jog jauniems medikams būtų teikiama pirmenybė įsigyjant būstą iš savivaldybių būsto fondų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS