Ministrų kabinetas patvirtino savo siūlymus Seimo rudens sesijai | Diena.lt

MINISTRŲ KABINETAS PATVIRTINO SAVO SIŪLYMUS SEIMO RUDENS SESIJAI

  • 0

Ministrų kabinetas trečiadienį patvirtino savo siūlymus Seimo rudens sesijai.

Vyriausybė parlamentui svarstyti iš viso planuoja siūlyti 82 teisės aktų projektų paketus.

„Po šiandien dienos dviejų įstatymų, kuriems pritarėme, bus iš viso Seime jau registruotų iš sąrašo trečdalis, tai manau, kad sesijos pradžiai tikrai neblogas rodiklis. Visi kiti bus pateikti paeiliui, didžioji dalis – sesijos pradžioje“, – posėdyje sakė premjerė Ingrida Šimonytė.

Ji teigė, kad projektų paketų skaičius teikiamas atsižvelgiant į ankstesnių metų praktiką.

Anot lydraščio, dauguma – 62 – projektų susiję su Vyriausybės programos nuostatų įgyvendinimu, kiti – su ES teisės aktų nuostatų perkėlimu ar įgyvendinimu, taip pat su teismų sprendimų įgyvendinimu.

Krašto apsaugos ministras žada spalį parlamentui pateikti kariuomenės struktūros pakeitimą, steigiant naują karinį junginį – pėstininkų diviziją. Ryšių ir informacinių sistemų batalionui bus siūloma suteikti Lietuvos didžiojo etmono Kristupo Radvilos Perkūno vardą, o Karines jūrų pajėgas papildyti nauju daliniu – Uosto ir priekrantės gynybos tarnyba.

Teisingumo ministerija planuoja teikti Seimui siūlymą atsisakyti įstatymo nuostatos, kad informacija apie LGBTQ žmonių santuokas daro neigiamą poveikį nepilnamečiams.

Anot ministerijos, įgyvendinant Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimą, reikėtų iš Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo išbraukti nuostatą, kad neigiamą poveikį nepilnamečiams darančia informacija laikoma ta, „kuria niekinamos šeimos vertybės, skatinama kitokia, negu Konstitucijoje ir Civiliniame kodekse įtvirtinta, santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo samprata“.

Kultūros ministerija žada parengti pataisas stiprinti nekilnojamųjų kultūros vertybių apsaugą ir mažinti korupcijos riziką – bus siūloma atskirti tvarkybos, statybos ir prevencinės priežiūros darbus, panaikinti dviejų leidimų sistemą, optimizuoti už paveldo apsaugą atsakingų institucijų funkcijas, sukurti vieno langelio principu veikiančią administracinių paslaugų derinant projektus ir išduodant leidimus teikimo sistemą.

Darbu Ekonomikos ir inovacijų ministerija planuoja reglamentuoti naujus tabako pakaitalus, kurie nepriklauso susijusių gaminių kategorijai, – nikotino maišelius. Ketinama nustatyti juose leistino nikotino kiekį, ženklinimą, licencijavimą, kontrolės mechanizmą, administracinę atsakomybę už pažeidimus, akcizus ir kt.

Anot darbų programos projekto, Žemės ūkio ministerija žada reglamentuoti pieno kainodaros principus, Finansų ministerija siūlys pavesti Valstybinei mokesčių inspekcijai administruoti (apskaityti ir išieškoti) ekonomines sankcijas, baudas už nusikalstamas veikas, kitas baudas, teismo priteistas sumas valstybės naudai.

Savo siūlymus Seimo sesijos darbų programai dar teikia prezidentas ir parlamentinės frakcijos.

Seimo rudens sesija prasidės rugsėjo 10 dieną ir truks iki gruodžio 23 dienos.

Per metus parlamentas renkasi į dvi sesijas – pavasario ir rudens.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS