Moterys pamalonintos: P. Urbšys atsiprašė | Diena.lt

MOTERYS PAMALONINTOS: P. URBŠYS ATSIPRAŠĖ

Seimo narys Povilas Urbšys, Seimo posėdyje išsakęs mintį, kad įstatymo pataisas dėl embrionų saugojimo galėtų teikti ne moteris, besilaukianti vaiko, įvykdė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos sprendimą. Ketvirtadienio Seimo plenariniame posėdyje politikas atsiprašė visų įsižeidusių moterų.

„Atsiprašiau gerbiamos Viktorijos ir dabar atsiprašau visų moterų, kurios mano žodžius priėmė kaip įžeidžiančius moteris, kurios laukiasi vaiko. Tai darau ne dėl komisijos įpareigojimo, o dėl to, kad jaučiu išskirtinę pagarbą visoms moterims, net ir moterims, kurios yra kitos nuomonės negu aš. Tuo pačiu iš anksto noriu atsiprašyti visų moterų, Seimo narių dėl to, kad ir ateityje į jus visų pirma žiūrėsiu ne kaip į belytes būtybes, o kaip į moteris, vertas susižavėjimo ir vyrų pagarbos“, - iš Seimo tribūnos pareiškė P. Urbšys.

Jis sakė, kad pagal tas vertybes, kurias išpažįsta, embrionas yra žmogaus gyvybė.

„Todėl vadovaudamasis Konstitucija ir savo sąžine teikiamus įstatymų projektus, nukreiptus į embriono naikinimą, vertinu kaip pasikėsinimą į gyvybę.

Man taip pat nepriimtina, kad medikai, kurie konsultavo gerbiamą Viktoriją dėl teikiamo įstatymo projekto, dėl savo suinteresuotumo neįstengė apsaugoti besilaukiančios moters, kad ir Seimo narės, nuo situacijos, kuri galėjo jai pakenkti. Būtent dėl šių priežasčių Seimo posėdžio metu paprašiau, kad šio įstatymo projekto neteiktų kūdikio besilaukianti moteris. Mano nuostabai, šiuos žodžius dalis žmonių įvertino kaip Seimo narės pažeminimą ir bandymą diskriminuoti“, - apgailestavo politikas.

Posėdžiui pirmininkavusi Seimo Pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė pastebėjo, kad kaip moteris jaučiasi labai pamaloninta kai kurių P. Urbšio išsakytų žodžių.

ELTA primena, kad lapkričio 9 d. Seimas neįtraukė į Seimo darbotvarkę Liberalų sąjūdžio atstovų inicijuotų Pagalbinio apvaisinimo įstatymo pataisų dėl embrionų saugojimo termino. Posėdžio metu buvo atmestas prašymas išklausyti Pagalbinio apvaisinimo įstatymo pataisų projekto pristatymą, kurį teikė liberalė V. Čmilytė-Nielsen. Seimo narys P. Urbšys paprašė šį įstatymo projektą teikti bent jau ne moteriai, besilaukiančiai vaiko. Tai papiktino Liberalų sąjūdžio frakcijos narius, ir jie paliko posėdžių salę.

Dėl tokio elgesio P. Urbšys atsidūrė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos akiratyje, kuri įpareigojo parlamentarą atsiprašyti visų įsižeidusių moterų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

cha - juokas pro ašaras

Neprasidėk su moterimis - turėsi tik bėdos - jos skirtos "kitiems" dalykams

SUSIJUSIOS NAUJIENOS