N. Puteikis siūlo riboti europarlamentarų kadencijas | Diena.lt

N. PUTEIKIS SIŪLO RIBOTI EUROPARLAMENTARŲ KADENCIJAS

Siūloma riboti Lietuvoje išrinktų Europos Parlamento narių kadencijas. Seimo narys Naglis Puteikis siūlo nustatyti, kad tas pats asmuo Europos Parlamento nariu galėtų būti renkamas ne daugiau kaip du kartus iš eilės.

„Šiuo metu egzistuojanti rinkimų sistema nesudaro lygių galimybių kandidatams į Europos Parlamento narius, nes esami Europos Parlamento nariai naudojasi plačiomis galimybėmis ir gaunamais finansiniais resursais savo veiklos reklamai, kuri daro įtaką rinkėjų pasirinkimui“, - sako Rinkimų į Europos Parlamentą įstatymo pataisas įregistravęs N. Puteikis.

Anot N. Puteikio, taip pat kaip parodė praktika, ilgai dirbantys Europos Parlamente nariai dažnai nutolsta nuo savo rinkėjų, tik paviršutiniškai suvokia Lietuvos problemas ir daugiau atstovauja savo politinės pakraipos europinių partijų nei Lietuvos rinkėjų interesus.

„Kadangi Lietuvos Respublikos piliečiai renka labai mažai Europos Parlamento narių, manome, kad tikslinga taikyti jau kitose srityse pasiteisinusį rotacijos principą. (...) Po to pagyvenęs Lietuvoje, atnaujinęs savo žinias apie valstybės ir rinkėjų problemas tas asmuo vėl galėtų būti renkamas“, - sako N. Puteikis.

Dabar įstatymai nereglamentuoja kiek kartų iš eilės tas pats asmuo gali būti renkamas į Europos Parlamentą.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Robertas Keršis

Šaunuolis,Puteiki,palaikau ir pritariu! Ir euro,ir lietuvos parlamentarams ne daugiau, kaip dvi kadencijas per visą gyvenimą!Pratrynei kelnes -užleisk vietą kitiems. Organizuok parašų rinkimą referendumui! Liaudis tave palaikys!!!

Tomas

Tipelis suaktyvėja tik prieš rinkimus, o po to ramiai tūno, balsuodamas, kad ir už €200 000 socbebrams.

Pirmiausia

tai reikėtų riboti daugiamandatėse apygardose išrinktų Seimo narių kadencijas iki dviejų.Po to jeigu nori dirbti Seime ,tai tegu eina per vienmandatę apygardą:išrinks rinkėjai -dirbs, ne-laisvas .Neišrinks vienmandatėje, automatiškai išbraukiamas ir iš partijos sąrašų. Kadangi rinkėjai retai reitinguoja,tai sąrašuose toliau esantys taip ir lieka sąrašuose dėl skaičiaus.Gal tai żymiai labiau tinkami būti Seimo nariais,tik per ,, labiau patyrusių"lieka uż borto.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS