N. Venckienės ekstradicijos byla susidomėjo JAV įstatymų leidėjai | Diena.lt

N. VENCKIENĖS EKSTRADICIJOS BYLA SUSIDOMĖJO JAV ĮSTATYMŲ LEIDĖJAI

JAV įstatymų leidėjai Vašingtone ketvirtadienį organizuoja diskusiją, kur bus aptarta sulaikytos ir dėl ekstradicijos į Lietuvą besibylinėjančios eksparlamentarės Neringos Venckienės situacija.

Šią diskusiją rengia Saugumo ir bendradarbiavimo Europoje komisija (CSCE), sudaryta iš JAV Atstovų Rūmų ir Senato narių bei kelių administracijos pareigūnų.

„Politiškai motyvuotas (ne)teisingumas? Teisėjos Venckienės ekstradicijos byla“ pavadintoje diskusijoje turėtų kalbėti teisininkės sūnus Karolis Venckus, buvęs Seimo narys, N. Venckienės partijos „Drąsos kelias“ atstovas Vytautas Matulevičius ir keli žmogaus teisių ekspertai iš JAV.

CSCE arba vadinamoji JAV Helsinkio komisija stebi, ar amerikiečių pareigūnų veiksmai neprieštarauja žmogaus teisių principams.

N. Venckienė šiuo metu teismuose bylinėjasi dėl balandį JAV valstybės sekretoriaus priimto sprendimo išsiųsti ją į Lietuvą.

Lietuvos prokurorai siekia N. Venckienės grąžinimo, kad jai galėtų būti pateikti kaltinimai dėl teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai nevykdymo, tvirkinimo, neteisėto informacijos rinkimo, piktnaudžiavimo vaiko atstovo teisėmis ir kitų nusikaltimų.

N. Venckienė iš Lietuvos išvyko 2013 metais. Ji Čikagoje suimta šiemet vasarį.

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

nuomonė

Pikti žmonės trumpiau gyvena.

Anonimas

sita tragikomediju "rezisiere" seniai butina izoliuoti [vat kur pasigendi atmatos -hitlerio!!] ji yra blogio SEKLA .sunku prisimenant apie jos sumastyta "spektakli" Dievas "uzsimerkes" kad ji dar smirdina zeme.

p.Venckiene "ziurke",tai "kaunietis"kas? - ziurkinas.

Jei
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS