Naujausi prezidentiniai reitingai: kaip rikiuojasi kandidatai? | Diena.lt

NAUJAUSI PREZIDENTINIAI REITINGAI: KAIP RIKIUOJASI KANDIDATAI?

Prezidentinių reitingų lyderių trejetukas nesikeičia, rodo naujausios apklausos.

Tačiau vasario 18-28 dienomis portalo delfi.lt užsakymu visuomenės nuomonės ir tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa rodo, kad atotrūkis tarp trečioje vietoje esančio premjero Sauliaus Skvernelio (15,3 proc.) ir pirmojoje bei antrojoje vietose išsirikiavusių ekonomisto Gitano Nausėdos (28,2 proc.) bei buvusios finansų ministrės Ingridos Šimonytės (22,1 proc.) didėja.

Pastarąjį mėnesį G. Nausėdą palaikė 26,7 proc., I. Šimonytę – 19 proc., o S. Skvernelį – 16,5 proc. respondentų.

Ketvirtoje prezidentinių reitingų lentelės vietoje filosofas Arvydas Juozaitis (4,8 proc.), po jo – socialdemokratų į prezidentus keliamas eurokomisaras Vytenis Andriukaitis (3 proc.), liberalų keliamas kandidatas Petras Auštrevičius (2 proc.), Seimo narys Naglis Puteikis (1,9 proc.). Europarlamentarą Valdemarą Tomaševskį palaiko 1,7 proc. rinkėjų, Seimo narį Petrą Gražulį – 1,3 proc., europarlamentarą Valentiną Mazuronį – 1 proc., Seimo narį Mindaugą Puidoką – 0,4 proc.

Kaip pabrėžia delfi.lt, bendrovė „Spinter tyrimai“ pakeitė apklausos metodą ir 40 proc. respondentų apklausia internetu. 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (39)

vilnietis

Palikite A. Juozaitį ramybėje, jis pabėgs kaip iš Sąjudžio, iš Prezidento A, Brazausko patarėjo, nuirkluos į platumas, o S. Skevernelio patarėjas S. Malinauskas vakar Lietuvos radijuje kaukė, kad Premjerui dabar labai sunku, jis net per laisvą tėvadienį vyksta į Seimą pas S, Jakeliūną. Tegu žmogus dirba viename poste ir nesiblaško.

Vos tik

Bos tik juozaitis pradejo lipti skverneliui ant kulnu tuoj laikrasciuose pasirode straipsnis zeminantis jo reitingus nesazininga o jeigu norit issirinkti prezidenta klouna tai rinkit skverneli

Alis Petkus...

krasavčikas, nesusipratusi ir tikras lietuvis... manau, mane suprato tikri lietuviai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS