Neramumai „valstiečių“ gretose: M. Puidokas sukilo prieš vadovybę | Diena.lt

NERAMUMAI „VALSTIEČIŲ“ GRETOSE: M. PUIDOKAS SUKILO PRIEŠ VADOVYBĘ

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderį Ramūną Karbauskį atsitraukimu nuo partijos vertybių kaltinantis „valstietis“ Mindaugas Puidokas frakcijos viduje buria grupę.

M. Puidokas penktadienį per spaudos konferenciją Seime taip pat sakė „jokiais būdais nesiekiantis suskaldyti frakcijos“, tik teigė besitikintis, jog bus išgirstas partijos vadovybės.

„Kviečiu (R. Karbauskį – BNS) būti tikru lyderiu ir imtis iniciatyvų, kad LVŽS programa būtų realiai įgyvendinta. (...) Visus bendražygius kviečiu jungtis į vidinę grupę frakcijoje ir atsakingai vykdyti programą „Darni Lietuva“, – sakė Seimo narys.

Klausiamas, ar taip jis nesiekia suskaldyti frakcijos, jis atsakė: „Jokiais būdais nesiekiu skaldyti frakcijos, neišeinu iš frakcijos ir neišeinu iš partijos, nes aš nenoriu padėti opozicijai ar kitiems. Mano siekis – kad dirbtume kaip politinė jėga, kurios žmonės Lietuvoje tikėjosi, kai už mus balsavo“, – kalbėjo M. Puidokas.

Diskusijų kultūra artėja prie išnykimo ribos, vietoje to daug protingų žmonių net nesiima alternatyvų svarstymo iniciatyvos, o laukia frakcijos lyderio nurodymo – pritarti ar nepritarti.

Jis teigė, kad viena didžiausių klaidų ir grėsmių partijai yra „milžiniška vertybinė praraja tarp žmonių, susibūrusių po LVŽS vėliava“, o premjerą Saulių Skvernelį vadino „neoliberalu“.

M. Puidokas tvirtino, kad LVŽS tapo „pernelyg priklausoma nuo vieno žmogaus valios“.

„Diskusijų kultūra artėja prie išnykimo ribos, vietoje to daug protingų žmonių net nesiima alternatyvų svarstymo iniciatyvos, o laukia frakcijos lyderio nurodymo – pritarti ar nepritarti“, – kalbėjo M. Puidokas.

Į klausimą, kokių žingsnių imsis, jei į jo siūlymus nebus atsižvelgta, M. Puidokas teigė, kad „kol kas per anksti svarstyti, ką reikėtų daryti, jei nepavyktų“.

„Laikotarpis iki kitos sesijos gana tolimas, aš manau, kad reikalingos vidinės diskusijos“, – kalbėjo M. Puidokas.

LVŽS frakcija šiuo metu Seime turi 54 narius.

A. Nekrošius grėsmių nemato

M. Puidokui prabilus apie ketinimus frakcijoje burti vidinę grupę, šios frakcijos narys Seimo vicepirmininkas Arvydas Nekrošius neįžvelgia kažkokių grėsmių iš jo pusės ir nemano, kad frakcija galėtų skilti.

„Frakcijos skilimas tikrai negresia. Manau, kad mūsų frakcija yra labai įvairialypė nuo kairiųjų iki dešiniųjų pažiūrų ir pas mus diskusijų įvairiomis temomis yra begalė. Kartais jos šiek tiek yra aštresnės, kartais švelnesnės, bet aš nemanau, kad vienas žmogus galėtų suskaldyti visą frakciją“, - Eltai penktadienį sakė A. Nekrošius.

Kartais jos šiek tiek yra aštresnės, kartais švelnesnės, bet aš nemanau, kad vienas žmogus galėtų suskaldyti visą frakciją.

Pasak jo, „valstiečių“ frakcijoje buvo įprasta turėti ne grupes, o vadinamuosius „žaliuosius“ komitetus, kur susirinkdavo frakcijos nariai, besidominantys tam tikromis temomis, pavyzdžiui, socialiniais klausimais, pensijų reforma.

„Tiesiog frakcijoje yra leidžiama daryti tokius formatus, tačiau dėl M. Puidoko tai aš nežinau, ką jis ten prognozuoja daryti, kaip tai turėtų atrodyti, kiek jis planuoja įtraukti žmonių arba kiek ten norėtų dalyvauti“, - sakė A. Nekrošius.

Pasiteiravus, kaip jis vertina M. Puidoko kaltinimus dėl galimo premjero Sauliaus Skvernelio ir frakcijos seniūno Ramūno Karbauskio žaidimo, dėl valios primetimo, Seimo vicepirmininkas sakė, kad kiekvienas Seimo narys yra „laisvas pasakyti, ką jis nori“.

„Iš esmės visi ta teise naudojasi, aišku, yra tam tikros ribos, kurių nederėtų peržengti, tai yra pereiti ant kažkokių asmeniškumų. Manau, kad tas ribas kiekvienas mūsų frakcijos narys ir išlaiko, nežinau, kiek Mindaugas yra pasiryžęs konfliktuoti, bet bendrąja prasme nematau kažkokių didesnių grėsmių iš jo pusės“, - sakė A. Nekrošius.

GALERIJA

  • Neramumai „valstiečių“ gretose: M. Puidokas sukilo prieš vadovybę
  • Neramumai „valstiečių“ gretose: M. Puidokas sukilo prieš vadovybę
  • Neramumai „valstiečių“ gretose: M. Puidokas sukilo prieš vadovybę
  • Neramumai „valstiečių“ gretose: M. Puidokas sukilo prieš vadovybę
  • Neramumai „valstiečių“ gretose: M. Puidokas sukilo prieš vadovybę
Mariaus Morkevičiaus / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Jadzė

Balsuokite, bet jūsų nedaug, Apie gandrinių partiją jis kalba tiesą. Žinoma M, Puidokas reklamą pasidarys kitiems rinkimams, gaus eterį, o galvoti apie ateitį jau reikia dabar, juk Seime kėdė patogi.

nuomonė

Puikus žmogus, mes už jį balsuosime.

Pamąstymui

Greitai ir tu liksi toks pat nebylus kaip ir Džiugelis. Ramūnui ne dykai buvo padovanotas rimbas. Kai turi galias - proto daug nereikia!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS