Nyderlandų kariai Lietuvoje bus dar dvejus metus | Diena.lt

NYDERLANDŲ KARIAI LIETUVOJE BUS DAR DVEJUS METUS

Nyderlandų vyriausybė nutarė iki 2020 m. pratęsti savo karių buvimą Lietuvoje dislokuoto Vokietijos vadovaujamo NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje.

„Labai džiaugiuosi, kad Nyderlandų vyriausybė apsisprendė ir priėmė galutinį sprendimą pratęsti buvimą tarptautiniame batalione Lietuvoje dar dviem metams, iki 2020 metų“, - po apsilankymo Rukloje su Lietuvoje viešinčiu Nyderlandų karaliumi Willemu Alexanderiu pranešė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Penktadienį prezidentė su Nyderlandu karaliumi aplankė priešakinių NATO pajėgų batalione tarnaujančius olandų karius.

Prezidentė D. Grybauskaitė padėkojo Nyderlandų karaliui už tvirtą jo šalies paramą ir solidarumą užtikrinant Lietuvos bei viso regiono saugumą.

Anot prezidentės, aukštos kovinės parengties batalionai regione su kariais iš 20 Aljanso valstybių yra patikimiausias atgrasymas, siunčiantis aiškią žinią, kad NATO yra stiprus, vieningas ir pasirengęs duoti tvirtą atkirtį bet kokiai grėsmei.

Per 200 Nyderlandų karių kartu su vokiečių kariais sudaro tarptautinės NATO kovinės grupės branduolį. Šiuo metu Lietuvoje iš viso tarnybą atlieka daugiau 1200 karių iš 6 valstybių.

 

GALERIJA

  • Nyderlandų kariai Lietuvoje bus dar dvejus metus
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Kokia ten Kimo kopija šalia karaliaus stovi ?

Hmmm

Lauk okupantus ir mars nuo valdžios konstitucijos naikintojams

idomu

tai kad nato yra pliušiniu terminatoriu klubas, o Lt pliušiniu terminatoriu klubo nare rengianti pratybas pavadininimu griausmingas bezdalas..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS