P. Urbšys siūlo sumažinti kartelę koalicijoms savivaldos rinkimuose | Diena.lt

P. URBŠYS SIŪLO SUMAŽINTI KARTELĘ KOALICIJOMS SAVIVALDOS RINKIMUOSE

Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto narys  Povilas Urbšys siūlo savivaldos rinkimuose sumažinti kartelę koaliciniams sąrašams.

Šiuo metu partijos mandatų dalybose savivaldoje dalyvauja, jei už sąrašą balsavo ne mažiau kaip 4 proc., rinkėjų, o koaliciniams sąrašams taikomas 6 proc. slenkstis.

Seimo narių Mišriai grupei priklausantis P. Urbšys registravo siūlymą kartelę koalicijoms per savivaldybių tarybų rinkimus sumažinti iki 5 procentų rinkėjų balsų.

Parlamentaras sako tokia pataisa norintis skatinti pilietiškumą. Jis pažymi, kad taip pat Seime svarstomos pataisos, kurios jungtinius sąrašus leistų sudaryti ne tik partijoms, bet ir visuomeniniams komitetams.

„Siekdamas skatinti pilietiškumą siūlau nustatyti mažesnę nei yra dabar rinkėjų balsų dalį, atiduotą jungtiniam sąrašui, kad jis galėtų pretenduoti į mandatų dalybas“, – Seime registruotą pasiūlymą argumentuoja P. Urbšys.

Seimas po pateikimo yra pritaręs valdančiųjų „valstiečių“ siūlymui savivaldos rinkimuose įteisinti partijų ir visuomeninių komitetų koalicijas.

Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pataisos numato, kad visuomeniniai komitetai iki rinkimų likus ne mažiau kaip 35 dienoms gali sudaryti koalicijas ir su partijomis, ir tarpusavyje.

Praėjusius savivaldos rinkimus 2015 metais Panevėžyje laimėjo visuomeninis rinkimų komitetas „Povilas Urbšys už sąrašą KARTU“. P. Urbšys buvo Seimo nariu ir savivaldos rinkimuose nedalyvavo.

Vėliau P. Urbšio keliai su politikais, į tarybą išrinktais po jo judėjimo „KARTU“ vėliava, išsiskyrė. Buvęs bendražygis, o dabar oponentas Panevėžio meras Rytis Mykolas Račkauskas yra įtariamas korupcija, jis nušalintas nuo pareigų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Blinda

Kokiame lygyje ju sazines kartele?

urbšys toliau savo juodas klastas stumia ?

svarstome, ar jis naudingas idiotas, ar parsidavėlis ?

...

Che: "Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto narys  Povilas Urbšys siūlo savivaldos rinkimuose sumažinti kartelę koaliciniams sąrašams" - o KADA pasiūlysi panaikint ANTIKONSTITUCINIUS rinkiminius sąrašus, ar tau į Konstituciją nusispjaut?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS