Parlamentarai ir toliau daugiausia lėšų leidžia automobiliams | Diena.lt

PARLAMENTARAI IR TOLIAU DAUGIAUSIA LĖŠŲ LEIDŽIA AUTOMOBILIAMS

  • 5

Pirmąjį šių metų pusmetį Seimo nariai parlamentinėms reikmėms išleido 584 tūkst. eurų, didžiąją dalį šios sumos sudarė transporto eksploatavimo, priežiūros ir remonto išlaidos.

Dauguma parlamentarų išnaudojo beveik visą leistiną mėnesio limitą, tačiau, kaip ir pernai, du Seimo opozicijos atstovai šių lėšų visiškai nenaudojo.

Kaip rodo Seimo etikos ir procedūrų komisijos penktadienį paskelbta ataskaita, daugiausia išlaidų automobilių naudojimui bei priežiūrai per pusmetį išleido buvęs „tvarkietis“ Mišrios Seimo narių grupės narys Petras Gražulis – 4,6 tūkst. eurų.

Po jo seka konservatorius Kęstutis Masiulis – 3,5 tūkst. eurų, „valstiečių“ frakcijos atstovai Justas Džiugelis ir Naglis Puteikis – atitinkamai 3,6 tūkst. ir 3,4 tūkst. eurų, socialdemokratas Juozas Olekas – 3,3 tūkst. eurų.

Liberalė Aušrinė Armonaitė automobilio išlaidoms neskyrė nieko, tačiau yra viena daugiausia išleidusių taksi paslaugoms ir viešojo transporto bilietams – 1,3 tūkst eurų per pusmetį.

Konservatorius Mykolas Majauskas taip pat apsiėjo be išlaidų transportui, tačiau didžiąją dalį parlamentinių lėšų skyrė vizitinių kortelių gamybai – 2,5 tūkst. eurų bei pašto prekėms ir paslaugoms – 2,2 tūkst. eurų.

Kai kurie išrinktieji nemažą dalį parlamentinių lėšų išleido veiklos ataskaitų spausdinimui bei platinimui. Antai liberalas Vitalijus Gailius tam skyrė 1,5 tūkst. eurų, buvęs konservatorius Mantas Adomėnas – 1,2 tūkst. eurų, konservatorė Monika Navickienė – 1,1 tūkst. eurų.

Seimo nariai „valstiečiai“ Aurimas Gaidžiūnas ir Valius Ąžuolas ataskaitoms neskyrė nieko, tačiau yra vieni daugiausiai išleidusiųjų suvenyrams – atitinkamai po 2,2 tūkst. ir 1,3 tūkst. eurų. Tuo metu „tvarkietis“ Vytautas Kamblevičius pirmauja pagal išlaidas kanceliarinėms prekėms – 1,4 tūkst. eurų.

Dalis parlamentarų nemažą dalį parlamentinių lėšų skyrė savo biuro nuomai – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovė Vanda Kravčionok šioms reikmėms skyrė daugiausia iš visų Seimo narių – beveik 2 tūkst.eurų.

Dažnas Seimo narys parlamentines lėšas naudojo ir žiniasklaidai. „Tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis – 1,9 tūkst. eurų, „valstietis“ Tomas Tomilinas – 1,5 tūkst eurų., „tvarkietis“ Juozas Imbrasas – 1,3 tūkst. eurų, „valstietės“ Guoda Burokienė ir Agnė Širinskienė, taip pat socialdarbietis Algirdas Butkevičius viešosios informacijos rengėjų paslaugoms išleido po 1 tūkst. eurų.

Konservatoriai Gabrielius Landsbergis bei Ingrida Šimonytė parlamentinėmis lėšomis nesinaudojo ir neišleido nieko, tarp mažiausiai naudojusių šias lėšas ir socialdarbiečių atstovai Seime – užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius – 90 eurų ir Gediminas Kirkilas – 553 eurų.

Per mėnesį parlamentarai įvairioms su jų veikla susijusioms išlaidoms gali skirti 850–895 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Algis

Na Grazuliui reikia lankyt nesantuokinius vaikus ismetytus visos Lietuvoj. Zmogus i Palanga tur but daznai vazineja.

Baisi geda

YRA ZMONIU,KURIEMS JURA IKI KELIU,NES JU NIEKAS KAIP REIKIANT NEPAMOKINA. Negi sitokios morales zmogus gali atstovauti tautai,Kiek triuku jis jau yra atlikes ivairiose situacijose,ko dabar jam bijoti,jei tiek laiko su juo triukais taikstomasi.O kodel nepasiimti to ka taip leidzia ir nei kiek nekontroliuoja,nors daznas senas ligotas zmogus galo su galu nesuduria,jis mat neprieina prie biudzeto,o kenteti skausma,negalia,neprieziura yra dabartine jo ,,paskirtis,,nes pinigu reikia tik isrinktiesiems.

...

Čia taip meilužės įvardijamos?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS