Parlamentarai vis nesusitaria dėl atostogų | Diena.lt

PARLAMENTARAI VIS NESUSITARIA DĖL ATOSTOGŲ

  • 9

Seime ir toliau stringa įstatymas dėl parlamentarų socialinių garantijų. Politikai ypač nesutaria, ar reikia jiems įteisinti atostogas. Konstitucinis Teismas daugiau nei prieš dešimtmetį yra paskelbęs, kad Seimas privalo priimti jų darbo sąlygas nustatantį įstatymą.

Socialinių reikalų ir darbo  komitetui parlamentarų atostogų klausimas pasirodė kietas riešutėlis. Komiteto vadovės Rimantės Šalaševičiūtės teigimu, siūlymų pateikta daug, tad ir diskusijos laukia netrumpos. Iki šiol šis klausimas vis atidedamas.

„Europos valstybėse tiktai Bulgarijoje, Slovėnijoje, Makedonijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje atostogos yra reglamentuojamos. Jos yra nuo 40 iki 45 dienų. O šiaip atostogos reglamentuotos posovietinėse valstybėse: Baltarusijoje, Rusijoje, Azerbaidžane, Gruzijoje ir t. t.“ – LRT TELEVIZIJOS žinioms sako Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė Rimantė Šalaševičiūtė.

Pirmoji Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė sako, kad taip, kaip yra dabar, nėra gerai: apsimetimas, kad gulint prie jūros rengi įstatymus, nėra normalu. Negerai, pasak jos, ir tai, kad Socialinių garantijų įstatymas vis stringa.

„Akivaizdžiai vėluojame ir suprantu, kad yra daug kitų įstatymų projektų, kurie gyvybiškai svarbūs, bet ir šio įstatymo ilgas svarstymas mums neprideda garbės“, – pabrėžė Seimo vicepirmininkė.

Plačiau apie tai – Redos Gilytės ir Lidijos Jankauskienės reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

...

Seimūnai atostogų NENUSIPELNO - jų darbas tai terminuotas, ir jie vietoj atostogų gauna kompensacijas, taip kad - viskas pagal įstatymą, ne jiems virkauti.

Algis

Tegul atostogas Seimo nariams nustato prezidentė savo dekretu. Kiek galima tyčiotis iš darbo kodekso

KONSTITUCIJA

Taigi, skaitom: "Lietuvos valstybę kuria Tauta. Suverenitetas priklauso Tautai" (K.2str.), "Niekas negali varžyti ar riboti Tautos suvereniteto, savintis visai Tautai priklausančių suverenių galių" (K.3str.1d.), o taip pat: "Aukščiausią suverenią galią Tauta vykdo tiesiogiai ar per demokratiškai išrinktus savo atstovus" (K.4str.) - taip kad: ne KT galioj (jis NĖRA demokratiškai išrinktas!) nurodinėt kaip MES turim gyvent ar kaip mūsų išrinktieji turi dirbt. Tuo labiau kad: "Valdžios galias riboja Konstitucija" (K.5str.2d.), o KT galios išvardytos Konstitucijos 102str.1d. ir 105str. Taip kad - bet kokios kitokios KT nuomonės, doktrinos ir pan., neatitinkančios K.105str. nurodytų sąlygų, yra tik tuščias oro virpinimas (aišku, nuomones turėt gali, kaip ir bet kuris kitas LR pilietis), tai TIK Tautos reikalas nustatyt seimūnų darbo laiką ir tvarką, KT neturi teisės Seimui diktuot.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS