Parlamentaras siūlo neapmokestinti išlaidų už vaikų būrelius | Diena.lt

PARLAMENTARAS SIŪLO NEAPMOKESTINTI IŠLAIDŲ UŽ VAIKŲ BŪRELIUS

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Laurynas Kasčiūnas siūlo nustatyti, kad gyventojų pajamų mokestis būtų netaikomas išlaidoms už vaikų lankomus būrelius.

„Vieno būrelio kaina Lietuvoje svyruoja nuo 20-120 eurų per mėnesį, priklausomai nuo veiklos pobūdžio. Jei vaikas lanko kelis būrelius - suma išauga dvigubai, o jei šeimoje auga keli vaikai - tėvai neretai turi atsisakyti vaikų popamokinio užimtumo, o tai riboja vaiko ugdymosi ir saviraiškos poreikius, nesuteikia galimybės plėsti tam tikros srities žinių, stiprinti gebėjimų ir įgūdžių“, - sako įstatymo pataisą įregistravęs Seimo narys L. Kasčiūnas

Seimo nario teigimu, neformalus švietimas yra svarbi švietimo sistemos sudedamoji dalis, tad privalome sudaryti palankias sąlygas visiems vaikams lankyti norimus būrelius, tenkinti jų pažinimo, kūrybiškumo ir saviraiškos poreikius, sudaryti galimybes pasirinkti papildomas sporto, šokių, menų, etnokultūros, techninės kūrybos, kalbų, informacinių technologijų, sveikos gyvensenos, pilietiškumo, socialinio ugdymo ir kitas neformaliojo veikų švietimo programas.

Šiuo metu būrelius lanko tik apie 30 proc. vaikų. Tikimasi, kad sumažinus mokestinę naštą mokyklinio amžiaus vaikų tėvams, atsiras paskata leisti savo vaikus į būrelius, o tai padidintų jaunimo užimtumą.

Parlamentaro skaičiavimais, priėmus įstatymo pataisą, tėvai galėtų sutaupyti net iki 150-200 eurų, jei per mėnesį vaikų būreliams išleidžia 80 eurų ar daugiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

nesupratau

Kiek dar leisime seimo pusgalviam inicijuoti diskriminuojančio pibūdžio įstattmus? Nu kiek galima įstatymiškai reikalauti privilegijų tik tam tikrai piliečių grupei? Kada baigsis šitas bardakas?

O

Tai gaus po 30 eurų ir kas išleis duonai, kas būreliams.

Anonimas

Vaikams reikia padet.Tik negalvokit kad visos seimos gerai gyvena.Gali uz burelius sumoket po to aprenkt o kur dar kitos islaidos.Tegul vaikai turi uzimtuma.Jei nera uzimtumo prasideda nesamones.Alkoholis narkotikai ir t.t.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS