Partijos suskaičiavo savo narius | Diena.lt

PARTIJOS SUSKAIČIAVO SAVO NARIUS

Šiuo metu Lietuvoje yra registruotos 28 politinės partijos, kurioms oficialiai priklauso daugiau nei 117 tūkst. šalies piliečių. Per pastaruosius dvejus metus partinių asmenų sumažėjo daugiau nei 4 tūkst.

Iki kovo 1 dienos Teisingumo ministerijai partijos privalėjo pateikti savo narių sąrašus.

Nepateikusieji nebūtų galėję pretenduoti į iš valstybės biudžeto skiriamus asignavimus, o du kartus iš eilės nepateikus partijos narių sąrašų, politinei partijai turėtų būti pradedama likvidavimo procedūra.

Tai šiemet grėsė Lietuvos rusų sąjungai, kuri pernai nepateikė savo narių sąrašo. Tačiau šiemet jau deklaravo, kad jų politinė jėga vienija 2 127 bendraminčius.

Bet kurioje partijoje turi būti ne mažiau kaip 2 tūkst. narių. Jei politinė jėga tiek narių neturi, ji negali elektroniniu būdu pateikti savo narių sąrašo.

Šį limitą vos siekia politinė partija "Lietuvos sąrašas" (2 001 narys), taip pat Klaipėdoje registruotos Rusų aljansas (2 009 nariai) ir Žemaičių partija (2 031 narys).

Beje, šios partijos bendražygių turi mažiau nei politinė partija "Drąsos kelias" (2 479 nariai).

Civilinio kodekso nustatyta tvarka narių sumažėjus daugiau nei įstatymų leidžiamas minimumas, partija likviduojama, jeigu ji pati per 6 mėnesius po tokio sumažėjimo nenutaria partijos reorganizuoti ar pertvarkyti.

Šiuo metu Lietuvoje yra registruotos 28 partijos (penkios jų likviduojamos: Lietuvos politinių kalinių partija, Tautos vienybės sąjunga, Lietuvos žalioji partija, Tautos pažangos partija ir Lietuvos socialdemokratų sąjunga).

Didžiausia yra Lietuvos socialdemokratų partija, kuriai priklauso 18 532 nariai.

Tiesa, po pernykščio skilimo šios partijos narių sumažėjo 630.

Antra pagal dydį yra Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – 14 523 nariai (pernai joje buvo 76 nariais daugiau).

Trečioje vietoje yra Darbo partija, turinti 14 459 (per metus ji sumenko 1,5 tūkst.) narius.

Nepaisant partiją krėtusių politinių skandalų, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdyje nuo 2016 m. pavasario iki šių metų kovo 1-osios narių skaičius išaugo ir dabar siekia 7 890.

Valdančiajai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai šiuo metu priklauso 4 312 narių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

O VRM teigia, kad mafijų gruupuotės jau išvaikytos...

NA NA

partijos "suskaičiavo" savo gaujos narius ir pateikė VRK komisijai ,kad žinotu kiek balsų pridėti per rinkimus ,_______ o kas patvirtins ,kad tikrai jie turi tiek narių ,nebent Vaigauskas ,,,,sėkmės ,dabar žinosime kiek Lietuvoje yra lasberginių kgbistų gaujos narių ir apsivogusio Paluckio pasekėjų ,,,sėkmės ,viščiukus suskaičiuosime per rinkimus ,gal bus tikslesnis skaičius ,,,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS