Pataria S. Skverneliui apsispręsti, ar jis yra premjeras ar kandidatas į prezidentus | Diena.lt

PATARIA S. SKVERNELIUI APSISPRĘSTI, AR JIS YRA PREMJERAS AR KANDIDATAS Į PREZIDENTUS

Seimo socialdemokratai ragina premjerą Saulių Skvernelį apsispręsti, ar jis šiuo metu yra ministras pirmininkas ar kandidatas į Lietuvos prezidento postą.

„Ar ne laikas ministrui pirmininkui apsispręsti, kas jis šiandien yra: ar ministras pirmininkas, ar kandidatas į prezidentus, ir tada tos konkuravimo sąlygos būtų galbūt lygesnės“, – pirmadienį spaudos konferencijoje Seime sakė Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos seniūno pavaduotojas Algirdas Sysas.

Jo vertinimu, yra veidmainiavimas, kai premjeras pasiima tėvadienį ir surengia brifingą.

„Labai norėčiau, kad visuomenė šiek tiek plačiau pažvelgtų, nes aiškiai yra dviveidystė, veidmainiavimas, kai ministras pirmininkas pasiima tėvadienį. Jis turi tokią teisę, bet kaip įstatymo leidėjas, kuris kūrė Darbo kodeksą, noriu priminti, kad tėvadieniai arba mamadieniai Darbo kodekse yra įvardintos kaip laisvos dienos tėvams, kurie augina du ir daugiau vaikų iki 12 metų. Būtent ir sugalvota, kad tai būtų skirta šeimai ir vaikams. Man nekyla toks klausimas, ar ponas Jakeliūnas yra nesantuokinis Skvernelio sūnus, kuris tvarko jo reikalus, kai praėjusį antradienį jie per tėvadienį surengia spaudos konferenciją ir stipriai „užvažiuoja“ ant Lietuvos banko ir jo pirmininko Vasiliausko“, – sakė A. Sysas.

Jo vertinimu, tai meškos paslauga Darbo kodekse išdėstytai paramos šeimai idėjai, nes tėvadienis buvo paimtas „daryti „pjarinius“ dalykus, tai yra dalyvauti rinkimuose“.

„Surengtas brifingas Vyriausybėje akivaizdžiai yra rinkiminis kandidato į prezidentus žingsnis. Manau, kad tai daro meškos paslaugą visai Darbo kodekse išdėstytai paramos šeimai tvarkai ir sistemai“, – sakė A. Sysas.

Jis apgailestavo, kad vienas iš trijų svarbiausių valstybės asmenų taip atsainiai žiūri į tai.

Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos seniūnas Julius Sabatauskas apgailestavo, kad ministras pirmininkas neranda laiko susitikti su opozicija.

„Ar pajėgus premjeras vykdyti savo pareigas, nes beveik mėnesį nepajėgia ateiti į Seimą susitikti su opozicinių frakcijų atstovais, nors buvo kviečiamas kelis kartus“, – svarstė jis.

Pasak jo, Vyriausybės įstatymas numato tokią galimybę, kad premjeras gali paimti nemokamas atostogas.

„Yra daug kitų pavyzdžių, kai kiti, nesugebėdami sėdėti ant dviejų kėdžių, priima ryžtingus sprendimus. Gal laikas ir premjerui apsispręsti?“, – patarė J. Sabatauskas.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo opozicijos lyderė liberalė Viktorija Čmilytė-Nielsen apgailestauja, kad jos pakartotinis oficialus kreipimasis į ministrą pirmininką S. Skvernelį dalyvauti bendrame Seimo opozicinių frakcijų posėdyje vis dar nesulaukia deramo premjero dėmesio. Jos nuomone, Prezidento rinkimų kampanija paralyžiuoja premjero darbą.

Pasak jos, kvietimai ministrui pirmininkui susitikti su Seimo opozicinėmis frakcijomis buvo siųsti du kartus – kovo pabaigoje ir balandžio pradžioje.

GALERIJA

  • Pataria S. Skverneliui apsispręsti, ar jis yra premjeras ar kandidatas į prezidentus
  • Pataria S. Skverneliui apsispręsti, ar jis yra premjeras ar kandidatas į prezidentus
  • Pataria S. Skverneliui apsispręsti, ar jis yra premjeras ar kandidatas į prezidentus
D. Labučio (ELTA) nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Gudrutis mūsų premjeras

Įžūliai ir ciniškai nesiskaito su žmonių nuomone. Kas bus toliau, jei dabar taip elgiasi

Ne šimonytėkvernelisnausėda

Ar matėt, kad Skvernelis kada sėdėtų be Karbausko? Karbauskas viską vairuoja - mokesčius patiems turtingiausiems sumažino, miškus išpjovė, vaikus atėminėja, lietuvius iš Lietuvos veja, bet mielai musulmonus priima...Kam dirba tas Karbauskas?...tik ne Lietuvai.

Anonimas

Tas Svarkelis yra Karabaso marionete ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS