Persigalvojo: Telšių meras P. Kuizinas grįžta į Darbo partiją | Diena.lt

PERSIGALVOJO: TELŠIŲ MERAS P. KUIZINAS GRĮŽTA Į DARBO PARTIJĄ

  • 2

Prieš savaitę apie pasitraukimą iš Darbo partijos pranešęs Telšių meras Petras Kuizinas persigalvojo ir nusprendė joje likti.

Kaip BNS sakė P. Kuizinas, sprendimą lėmė tai, kad pavyko rasti sutarimą su naująja partijos vadovybe.

„Mano žingsnis ko gero paskatino visus permąstyti mūsų veiklą, darbą, formas veiklos ir tas suklusimas parodė, kad visi permąstėme ir iš tikrųjų įvertinome galimybes komandos, matome, kad komanda yra gera ir aš pasilieku šioje partijoje“, – sakė jis.

P. Kuizinas buvo pateikęs prašymą iš partijos išeiti, tačiau jį atsiėmė nepraėjus savaitės terminui, per kurį galima persigalvoti.

Laikraštis „Kalvotoji Žemaitija“ skelbė, kad trauktis iš „darbiečių“ gretų meras nusprendė dėl pasikeitimų vadovybėje, į partijos pirmininkus sugrįžus Viktorui Uspaskichui.

„Po Seimo rinkimų partijos pirmininke išrinkus Živilę Pinskuvienę, jaučiau, kad ateina šviežio oro gurkšnis. Bet sugrįžus Viktorui Uspaskichui, tas šviežio oro gurkšnis išgaravo“, – sakė P. Kuizinas.

P. Kuizinas kritikavo sprendimą nerengti tiesioginių pirmininko rinkimų. Pasak pranešimo, V. Uspaskichas tiesioginių rinkimų idėją palaiko ir klausimą pasiūlė  įtraukti į artimiausią Darbo partijos Tarybą.

„Palaikau šią iniciatyvą ir rudenį partija tikrai gali organizuoti tiesioginius partijos pirmininko rinkimus“, – teigia „darbiečių“ lyderis.

Šių metų balandį V. Uspaskichas beveik vienbalsiai išrinktas Darbo partijos pirmininku: jo kandidatūrą palaikė 408 „darbiečiai“, prieš balsavo vienas, susilaikė – du nariai.

V. Uspaskichas Darbo partiją įkūrė 2003 metais ir su nedidele pertrauka jai vadovavo iki 2013 metų.

Teismas tuo metu nagrinėjo Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ bylą. V. Uspaskichas joje pripažintas kaltu dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo.

2015 metais V. Uspaskichas paskelbė iš viso paliekantis partiją bei aktyvią politiką, bet pernai grįžo į partiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ale

kaip merga į krūmus - ir nori ir niežti ir mama neleidžia..bet vistiek nuėjo

Aloyzas

Ką pažadėjo?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS