Po mėnesio gydymosi L. Balsys grįžo į darbą Seime | Diena.lt

PO MĖNESIO GYDYMOSI L. BALSYS GRĮŽO Į DARBĄ SEIME

Parlamentaras Linas Balsys po daugiau nei mėnesio pertraukos grįžo į darbą Seime, jis sako visą šį laiką gydęsis, tačiau sveikatos būklės nekomentuoja.

„Šiandien jau balsuoju, esu Seime. Žinote, sveikatos diagnozės – gydytojo ir paciento dalykas, įstatymas garantuoja privatumą net ir viešiems asmenims. Taip, tai daugiausia dėl įtempto gyvenimo, streso ligos ir taip toliau. Be abejo, visa istorija, kuri buvo paskleista apie mane, turbūt irgi turėjo įtakos tam tikroms senoms ligoms paūmėti, dėl to irgi teko lankytis pas daktarus“, – BNS ketvirtadienį sakė jis.

L. Balsį kolegos parlamentarai kaltino, jog šis į darbą Seime atvyksta neblaivus, lapkričio 9-ąją jis sutiko pasitikrinti blaivumą žurnalistų pasiūlytu alkotesteriu, tuomet jis pripūtė 1,82 promilės alkoholio ir netrukus išvyko iš Seimo. Teisėsauga buvo pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimo vairavimo esant neblaiviam, tačiau jį nutraukė nesurinkę pakankamai įrodymų. Tuomet jis teisėsaugos sprendimą pavadino logišku, o alkoholio tikrintuvo parodymus – galbūt suklastotais.

Galėjo kolegos bent faktus pasitikrinti: su žmona gyvenu dvidešimt metų, mane ji labai palaiko ir palaikė. Šmeižtų pylimas man dar sykį parodė, kad tai ne šiaip kažkokia akcija, bet galbūt buvo kažkas suplanuota.

Parlamentaras ketvirtadienį sakė, kad jam „teko visur lankytis – ir stacionare, ir pas šeimos gydytojus“, tačiau nedetalizavo, ar gydėsi nuo kokių nors priklausomybių.

„Negalėčiau įvardinti kokių nors konkrečių (gydymo metodų – BNS). Pasijutau blogai, buvau nuvežtas į priėmimą – ką reikėjo, tą gydė, tą ir darė, aš nelabai daktarų ir klausinėjau, ką čia darote“, – teigė jis.

Jis taip pat neatskleidė, ar lapkričio 9-ąją vairavo pats, ar jį iš Seimo išvežė kas nors kitas bei dar kartą neigė, jog išvakarėse ar tą pačią dieną vartojo alkoholį – jis sako, kad tuo metu jam „sustreikavo širdis“.

„Dabar aš tų detalių tikrai nenoriu komentuoti, mielas kolega – balsuoti man reikia, susivokti, už ką geriau“, – teigė jis.

L. Balsys kolegų teiginius apie jo išėjimą iš prezidentūros, šeimyninio gyvenimo aplinkybes, taip pat ir apie jo galimą neblaivumą būnant Seime vadino šmeižtu, bet nežada kreiptis dėl to į teismą.

„Galėjo kolegos bent faktus pasitikrinti: su žmona gyvenu dvidešimt metų, mane ji labai palaiko ir palaikė. Šmeižtų pylimas man dar sykį parodė, kad tai ne šiaip kažkokia akcija, bet galbūt buvo kažkas suplanuota. Nieko nenoriu kaltinti, Kalėdos atleidžia visiems, kurie pylė mėšlą, šmeižtą, netikrino faktų. Galėjo su mani pasikalbėti, manęs visi paklausti – jaučia kvapelį, ar ne, bet bėgo pas žiniasklaidą. Kartais tokie dalykai verčia suabejoti tam tikra visa visuomenės moraline situacija, nes civilizuotai žmonės taip, turbūt, nesielgtų“, – sakė jis.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako bendravęs su L. Balsiu, kuris jam pasirodė žvalus – parlamento vadovas sako davęs L. Balsiui „broliškų patarimų“ ir tiki, jog daugiau problemų nekils. V. Pranckietis sako neklausęs, nuo ko gydėsi kolega.

„Jei žmogus nenori pasakyti, aš tikrai nelendu į dūšią. Kai žmogus nori pasakyti, jis ir pasako“, – sakė V. Pranckietis.

Lietuvos žaliųjų partijos atstovas L. Balsys Seime yra antrąją kadenciją, anksčiau jis dirbo prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėju, žurnalistu.

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

Šiaip

Dar idomus pastebejimas. Valdyti automobili apsvaigus yra griežtai draudžiama ir baudžiama. O valdyti šali apsvaigus, nieko tokio tai tik liga....

senelė

Aišku, kodėl jis buvo išjotas iš prezidentūros - girtuoklis ir melagis

Geda visam seimui

Ziauru, kad alkocholikai seime priimineja istatymus, o blaivieti tyli
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS