Politikų akiratyje – piliečių skolos | Diena.lt

POLITIKŲ AKIRATYJE – PILIEČIŲ SKOLOS

  • 3

Seime įregistruotos Vartojimo kredito įstatymo pataisos, leidžiančios sugriežtinti ir kreditų suteikimo sąlygas, ir jų davėjų atsakomybę, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Pasiūlymuose numatoma uždrausti reikalauti, kad paskolas imantys asmenys pasirašytų skolos vekselius. Socialdemokratų darbo frakcijos nariai Andrius Palionis, Rimantė Šalaševičiūtė, įregistravę šias įstatymo pataisas, taip pat siūlo į kreditų prašančių žmonių pajamas neįskaičiuoti įvairių socialinių, motinystės, tėvystės ir vaiko priežiūros išmokų bei pašalpų.

„Tokios kredito gavėjo pajamos nėra tvarios ir nuolatinės, jų nepakanka siekiant prisiimti finansinius įsipareigojimus. Be to, dažnu atveju žmonės neturi reikiamų finansinių žinių, patirties, todėl negali objektyviai įvertinti galimybės grąžinti paskolą, padengti kitas išlaidas, įskaitant palūkanas, komisinius bei kitokius mokesčius“, - sako A. Palionis.

Nacionalinio skurdo mažinimo organizacijų tinklo direktorės Aistės Adomavičienės teigimu, pasiskolinę gyventojai turėtų galėti gyventi oriai, sumokėti už būtiniausias prekes. Ji pabrėžė, kad skolininkai, negalėdami grąžinti kreditų, netenka vilties ištrūkti iš skurdo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

lai seimas ziuri i save patys prasiskoline iki pat ausu

...

O kaip su Valstybės SKOLOMIS, kada už Valstybės praskolinimą q'b sės?

Aplinkos prieziuros komisija

Vergoves skatinimo paskolas siulome uzdrausti ir duoti tiktai VIP parama statyboms ir renovacijos bei infrostrukturos projektams, seimo ekskrementu nuoteku, kanalizacijos ir vandentiekio supuvusiu vamzdynu atnaujinimui kad kvepuotume grynu oru ir sumazetu potvynio gresme Lietuvoje

SUSIJUSIOS NAUJIENOS