Politikų rebusas: mokėti milijonus ar priimti migrantus? | Diena.lt

POLITIKŲ REBUSAS: MOKĖTI MILIJONUS AR PRIIMTI MIGRANTUS?

  • 12

Ar įsileisti šimtus migrantų, ar atiduoti 3 mln. eurų Briuseliui – migrantų išlaikymui.  Tokį rebusą vis dar sprendžia Lietuvos valdžia. Europos Parlamentas planuoja priimti reformą, kuri privers bendrijos nares ne tik rinktis tarp pinigų ir pabėgėlių, bet ir sukurs naujas migracijos krizių valdymo taisykles. 

Lietuvai tai – geros žinios, mat pabėgėlius vertinti bus galima ilgiau – dienas keis mėnesiai. Tikimasi, kad bus paprasčiau žiūrima ir į fizinius barjerus, tačiau į Lietuvą patekusiems gyvenimo sąlygos gerės, tam bus įkurta speciali Migracijos apgyvendinimo agentūra. Visgi, svarbiausio atsakymo, ką rinksis Lietuva – mokėti pinigus ar priimti pabėgėlius, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė kol kas neatskleidžia.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše: 

„Bus sudaryta komisija, kurioje bus skirtingų ministerijų atstovai ir jie priims sprendimą. Man dabar sunku pasakyti, koks bus sprendimas, bet alternatyvos yra labai aiškios – 158 asmenys, kurie būtų perkelti arba finansinė išraiška, kuri yra virš 3 mln. eurų. Komisija, apsvarsčiusi visus argumentus, priims sprendimą, kuris tuo metu atrodys tinkamiausias. Esame išmokę visas pamokas.

2021 metai mums davė didžiulį postūmį, kas susiję su mūsų prieglobsčio ir migracijos sistema. Susistiprinome infrastruktūrą, skyrėme daug dėmesio tam, kad būtų padaryti pokyčiai, atsirado teisės aktų pokyčiai, o šiuo metu Seime svarstomas agentūros klausimas – tai yra migrantų apgyvendinimo agentūra, kuri turėtų, vienu ar kitu atveju, jeigu ištiktų dalykai, kurie yra susiję su srautų padidėjimais, užtikrinti būtent apgyvendinimo klausimą ir jo sprendimą“, – kalbėjo A. Bilotaitė.

GALERIJA

  • Agnė Bilotaitė
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

As

Na jei migrantas turi kazka pasiulyt, gal milijonierius arba aukstos klases specialistas tai prasom apsistoti Lietuvoje.o jei ubagas ir durnas tai pirdolint i atgal is kur atkeliaves....

Geriausias

Sprendimas, nei priimti, nei mokėti. Deportas visiems svečiams.

Buvies Lietuvis

Butu nepraciau kad emigrantai pasave dirbtu ir savo sali plestu susavo darbais.O ne ismusu uzdirbtu pinigus juos islaikyti.Ir dar visas tautas isbalnsuoja zeminu.Indija,Afrika ir t.t.Ten tiek daug raike jems dirbti isivalyti visa sukslina….
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS