Prasideda pilietybės referendumo viešinimo kampanija: ragins žmones ateiti | Diena.lt

PRASIDEDA PILIETYBĖS REFERENDUMO VIEŠINIMO KAMPANIJA: RAGINS ŽMONES ATEITI

Antradienį prasideda gegužę vyksiančio referendumo dėl dvigubos pilietybės viešinimo kampanija.

Pasak kampaniją organizavusios Vyriausybės vicekanclerio Deivido Matulionio, kampanija vyks nacionalinėse ir regioninės žiniasklaidos priemonėse – naujienų portaluose, televizijoje, spaudos leidiniuose, socialiniuose tinkluose.

Informaciją apie referendumą per diplomatines atstovybes taip pat viešina Užsienio reikalų ministerija.

D. Matulionio teigimu, Vyriausybė referendume neagituos balsuoti vienaip ar kitaip.

„Tai bus kvietimas ateiti ir pareikšti savo pilietinę poziciją“, – BNS sakė vicekancleris.

Su referendumu susijusi informacija taip pat bus prieinama Vyriausybės ir ministerijų interneto tinklapiuose.

Ši viešinimo kampanija kainavo 230 tūkst. eurų. Didžiausios vertės konkursus jai vykdyti laimėjo įmonės „Vizeum“ ir „Omnicom Media Group“, organizuoti ir mažesni pirkimai, BNS sakė Vyriausybės kanceliarijos atstovė spaudai Laima Staknytė-Patinskienė.

Gegužės 12 dieną vyksiančiame referendume piliečių ketinama klausti, ar jie sutinka leisti dvigubą pilietybę asmenims, išvykusiems į šalis, atitinkančias „euroatlantinės integracijos kriterijus“. Konkrečios šalys būtų nustatytos įstatymu.

Šiuo metu dviguba pilietybė nėra leidžiama emigrantams, Lietuvą palikusiems po nepriklausomybės atkūrimo ir įgijusiems kitos šalies pilietybę.

Praėjusią savaitę paskelbtos Vyriausybės užsakymu atliktos visuomenės apklausos duomenimis, dalyvauti referendume ketina maždaug du trečdaliai Lietuvos gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Čeburaška

kam to reikia-kad koks nors naujas premjeras galėtų pasigirti padidėjusiu lietuvių skaičiumi. Ir išvis-jei valdžia už ką nors agituoja, tai reiškia kad blogai/ Kaip ir tų pensijų fondai, priverstiniai skiepai, pigiausi vaistai ir pan.

Žinoma

kad ateisim.Ir nubalsuosim ,,Prieš".Kad su šia tema nurimtumėt kartą ir visiems laikams

Algis

Lietuviams butina suteikti galimybe dvigubai pilietybei, tai musu tautos dalis. Lietuviu permazai kad galima butu atmest didele dali tautos. Kuo geresni tie kurie iki nepriklausomybes isvyko su isvykusiais kitu laikotarpiu? Taip priespastatomi vieni Lietuviai su kitais Lietuviais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS