Prasideda prezidento rinkimų kampanija | Diena.lt

PRASIDEDA PREZIDENTO RINKIMŲ KAMPANIJA

  • 42

Pirmadienį oficialiai prasideda prezidento rinkimų politinė kampanija.

Šalies vadovo rinkimai vyks kitų metų gegužės 12 dieną, antrasis turas numatytas gegužės 26 dieną.

Prasidėjus kampanijai, kandidatais ketinantys keltis asmenys jau gali registruotis politinės kampanijos dalyviais.

Šis statusas pretendentams leis priimti aukas. Paremti kandidatus laikantis nustatytų limitų gali fiziniai asmenys bei politinės partijos, taip pat pats politinės kampanijos dalyvis gali naudoti asmenines lėšas.

Per prezidento rinkimus kandidatas daugiausiai galės išleisti 1,1 mln. eurų.

Kandidatais į prezidentus bus registruojami ne mažiau kaip 20 tūkst. rinkėjų parašų surinkę politinės kampanijos dalyviai.

Šiuo metu apie dalyvavimą rinkimuose yra paskelbę ekonomistas Gitanas Nausėda, filosofas Arvydas Juozaitis, parlamentaras Naglis Puteikis, Seimo narė ekonomistė Aušra Maldeikienė, europarlamentaras Valentinas Mazuronis.

Konservatorių partijos kandidate tapo parlamentarė ekonomistė Ingrida Šimonytė, pirminiuose rinkimuose aplenkusi diplomatą Vygaudą Ušacką. Liberalų sąjūdis rinkimuose yra patvirtinęs europarlamentaro Petro Auštrevičiaus kandidatūrą.

Dėl kandidato dar nėra apsisprendę valdantieji „valstiečiai“, kaip galimas kandidatas įvardijamas premjeras Saulius Skvernelis kol kas nėra pasakęs, ar dalyvaus rinkimuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (42)

pabaiga

as balsuociau tik uz Karbausky,,,,nes jis atkakliai dirba ir grumiais su blogybemis.....ir niekam neparsidaves

Zelemunčikas

Iš kairės į dešinę,iš viršaus įį apačią,apie visus po kelis žodžius.Isterikė boba,sudžiūvęs žydų bankininkas,senmergė,,,dašutęs'' plaukikas,Kaščėjus,Klaipėdos alkoholikas.

kada bus tiesa

ponia ingrida kada grazinsit su andriuku pavogta pensiju dali kodel niekada apie tai neuzsimenate pamirsote kad ir skolinote brangiausiai is baltijos saliu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS