Premjeras Airijos lietuviams dėkojo už ryšio su Lietuva palaikymą | Diena.lt

PREMJERAS AIRIJOS LIETUVIAMS DĖKOJO UŽ RYŠIO SU LIETUVA PALAIKYMĄ

  • 0

Dubline viešintis ministras pirmininkas Saulius Skvernelis susitiko su Airijos lietuvių bendruomene ir Airijos lietuvių organizacijų lyderiais bei aptarė aktualius diasporos klausimus.

Susitikime su išeivijos atstovais premjeras padėkojo už lietuvybės puoselėjimą, veiklą ir ryšio su Lietuva palaikymo iniciatyvas, pristatė Vyriausybės vykdomas priemones, skirtas paremti emigrantų grįžimą.

„Mano tikslas yra išgirsti jus, jūsų poreikius ir lūkesčius, taip pat pristatyti Lietuvos situaciją bei pažangą, įvykdytus pokyčius, kurie yra iš tikro esminiai. Jie ir lėmė tai, kad šiandien Lietuvoje yra visos galimybės dirbti, užsidirbti, socialiai bei saugiai gyventi. Tad jei nesate įleidę šaknų pernelyg giliai, tikrai kviesčiau grįžti į gimtinę. Juolab, kad ir tendencijos džiuginančios: 2018 metais, pirmą kartą po labai ilgos pertraukos, įvyko lūžis migracijos srityje ir į Lietuvą grįžo ar atvyko daugiau žmonių, nei iš jos išvyko. Labai tikiuosi, kad ši tendencija ne tik išliks, bet ir stiprės“, - sakė premjeras.

Daugiausia dėmesio skirta artėjančiam „Brexitui“ - pasak Vyriausybės spaudos tarnybos pranešimo, pateikta informacija, kas Lietuvoje laukia grįžtančiųjų šeimų, įdarbinimo, švietimo, socialinės ir kitos galimybės.

Diskutuota lituanistinio švietimo užsienyje ir paramos šiai sričiai klausimu. Lietuvos ambasados Airijoje iniciatyva nuo 2018 m. rugsėjo mėnesio trijose bendrojo ugdymo mokyklose Airijoje (Bremore, Dubline, Monagane) pradėtas lietuvių kaip paveldėtosios kalbos mokymasis. Lietuva dėkinga Airijos Vyriausybei už tokį rodomą dėmesį.

Premjeras taip pat pabrėžė gegužę numatomo referendumo dėl pilietybės išsaugojimo svarbą. Akcentuota, kad Vyriausybė aiškiai pasisako už teisę Lietuvos piliečiams išsaugoti Lietuvos pilietybę. Tai Lietuvos valstybės gestas ir požiūris į mūsų tautiečius, gyvenančius užsienyje.

Ministras pirmininkas lietuvių organizacijoms įteikė padėkas ir dovanas - valstybės vėliavas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS