Premjeras dėl konservatorių kreipėsi į specialiąsias tarnybas | Diena.lt

PREMJERAS DĖL KONSERVATORIŲ KREIPĖSI Į SPECIALIĄSIAS TARNYBAS

Premjeras Saulius Skvernelis sako, jog dėl opozicinių konservatorių veiksmų siekiant nukelti biudžeto priėmimą kreipėsi į specialiąsias tarnybas.

„Tai paskutinis jiems (konservatorius – BNS) mūšis, jie padarys viską, kad tos destrukcijos būtų daug“, – antradienį žurnalistams Seime prieš balsavimą dėl biudžeto priėmimo sakė premjeras.

Premjero rašto praėjusį penktadienį sulaukė tiek Valstybės saugumo departamentas (VSD), tiek Lietuvos policija. Tą pirmadienį BNS patvirtino VSD strateginės komunikacijos vadovė Aurelija Katkuvienė ir policijos atstovas Ramūnas Matonis. Išsamiau šių institucijų atstovai gauto rašto nekomentavo, nes jo turinys yra įslaptintas.

Klausiamas, ar nekeičia pozicijos, esą konservatoriai siekia perversmo, o už jų veiksmų gali slypėti Kremlius, S. Skvernelis atsakė: „Laikausi kiekvieno savo žodžio, kurį pasakiau, ir nenoriu atsitraukti“.

Perklaustas, ar tokiu atveju nereikėtų kreiptis į specialiąsias tarnybas, premjeras patvirtino, jog „tas ir padaryta“.

Rekomenduoju premjerui kreiptis į Molėtų observatoriją, kurios specialistai gali atsakyti, kurios planetos ar žvaigždes galėjo įtakoti premjero mintis.

Klausiamas, į kokias tarnybas kreipėsi dėl konservatorių, premjeras siūlė „pasiimti sąrašą, kas yra kriminalinės žvalgybos arba žvalgybos subjektai, ten ir kreiptasi“.

Į klausimą, koks kreipimosi turinys, Vyriausybės vadovas atsakė: „Tai yra slaptas raštas“.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vadovas Gabrielius Landsbergis sako, kad premjeras verčiau kreiptųsi į Molėtų observatoriją dėl planetų judėjimo.

„Rekomenduoju premjerui kreiptis į Molėtų observatoriją, kurios specialistai gali atsakyti, kurios planetos ar žvaigždes galėjo įtakoti premjero mintis. O tarnybas kviečiu palikti ramybėje“, – BNS sakė G. Landsbergis.

Konservatoriams reikalaujant stabdyti biudžeto priėmimą ir spręsti mokytojų algų kėlimo klausimą, prieš sekmadienį surengtą mitingą, „valstiečiai“ socialiniuose tinkluose išplatino schemą, kuri esą parodo konservatorių planą nuversti valdžią.

Premjeras per Vyriausybės valandą Seime pareiškė, kad šitie protestai gali būti konservatorių Kremliaus užsakymu vykdomas planas.

„Kreipsimės į tarnybas, nes tikrai atrodo, kad yra Kremliaus politikos vykdymas, yra abejonių, ar tai nėra sąsajų su Rusijos specialiomis tarnybomis“, – sakė premjeras.

R. Juknevičienė siūlo pakviesti žvalgybų vadovus

S. Skverneliui pranešus, kad dėl konservatoriams galimai Kremliaus darytos įtakos kreipėsi į specialiąsias tarnybas, Seimo narė konservatorė Rasa Juknevičienė paprašė pakviesti žvalgybų tarnybų vadovus į artimiausią Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdį, kad jie pateiktų informaciją.

„Aš prašau, kreipiuosi į NSGK pirmininką, kad rytoj, tuoj pat, į NSGK posėdį būtų pakviesti žvalgybų tarnybų vadovai, kad jie iš karto pateiktų informaciją, o nebūtų spekuliuojama šitokiomis temomis be jokios atsakomybės“, - antradienį iš Seimo tribūnos pareiškė R. Juknevičienė.

Jos nuomone, įtraukimas žvalgybų į tokį politikavimą apskritai „yra blogas dalykas, neleistinas visiškai“.

„Noriu priminti premjerui, kad jo kalbas, jo žodžius vertina ne tik Lietuvos žmonės, ne tik „valstiečių“ rinkėjai, vertina čia dirbančios reziduojančios įvairių valstybių ambasados, jų atstovai. Šitos žinios, kokios dabar yra skleidžiamos iš premjero lūpų, yra valstybės kompromitacija“,- tvirtino R. Juknevičienė.

Konservatorių neįvardijo

S. Skvenelis antradienio popietę pareiškė, kad į specialiąsias tarnybas kreipėsi „dėl procesų, vykstančių šalyje“, o ne dėl konservatorių veiksmų.

„Objektas yra procesai, vykstantys šalyje, ir kreipimesi nėra įvardinta konservatorių nei partija, nei frakcija, jei patys jie save prisiskyrė, matyt, tam tikras nerimas yra“, – antradienį žurnalistams Seime sakė premjeras.

Paklaustas, ar kreipimasis susijęs su mokytojų streiku ir sekmadienį vykusiu mitingu, S. Skvernelis atsakė: „Ne tik tai, matome, kas šiuo metu vyksta, inspiracijos, matome tą pačią Prancūziją, kokios valstybės ausys pradėjo lįsti“.

„Tiesiog tos tarnybos turi atlikti darbą, visi subjektai, nes procesus gali įtakoti ir išorė, ir viduje, ir taip pat kriminalinis pasaulis taip pat tai daro, ką mes turėjome prieš dešimt metų, kalbėdami apie riaušes prie Seimo“, – tvirtino premjeras.

Premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas antradienį BNS patikslino, jog kreiptasi į Valstybės saugumo departamentą, Antrąjį operatyvinių tarnybų departamentą, Lietuvos kriminalinės policijos biurą, Valstybės sienos apsaugos tarnybą, Vadovybės apsaugos departamentą, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą, Muitinės departamento Muitinės kriminalinę tarnybą, Specialiųjų tyrimų tarnybą bei Kalėjimų departamentą.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Manau

kad tokio mento ir reikia valstybei, nes tokie kaip Gabriukas daro ka nori.O jeigu valdytu valstybe tai viska su savo Austeja susiglemztu. Nes kitaip kam gi reikia i valdzia.O Kubilius is viso tegu tupi ir tyli, jis sugebejo tik apvogti paprastus zmones, tame tarpe musu tevus ir senelius.Kiek senoliu ismire taip ir neatgave savo nuskaitytois pensijos. Krize mat jis suvalde.As manau zmones ji jau seniai prakeike. o dievas turetu nubausti uz tokius darbelius.Ir kodel Kubiliau tu nesuvaldei krizes turtinguju saskaita ?

Anonimas

Valio Skverneliui,. Gabrieliui,Rasutei,Tapinui paskutinis skambutis ,mokytojai pagerbe

tvartas

visi prisidirbe iki ausu,tik beda,Tautai nuo to tik blogyn.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS