Premjeras: galiu džiaugtis, kad neteko „paragauti“ artimųjų smurto | Diena.lt

PREMJERAS: GALIU DŽIAUGTIS, KAD NETEKO „PARAGAUTI“ ARTIMŲJŲ SMURTO

Netoleruoju ir net negalvoju, kad proporcingas smurtas vaikų auklėjime kažką gali duoti, teigia premjeras Saulius Skvernelis.

Tvirtindamas, kad proporcingos prievartos naudojime prieš vaiką nemato jokio racionalaus pagrindimo, S. Skvernelis tikino, kad nei pats smurtauja prieš savo vaikus, nei jam pačiam vaikystėje teko su fiziniu smurtu šeimoje susidurti.

„Niekada nepritarsiu, pats to nedarau, mano atžvilgiu to niekas nedarė ir, manau, nedarysiu niekada gyvenime, kad reikėtų mušti vaikus ar proporcingai sukelti fizinį skausmą, kad išvengtume kabutėse dar sunkesnių pasekmių“, - LRT radijui aiškino S. Skvernelis.

Žurnalistės paklaustas, ar premjeras yra iš tų žmonių, kurie „užaugo be diržo“, S. Skvernelis atsakė esąs iš tų žmonių, kurie užaugo be smurto.

„Tikrai aš galiu džiaugtis, kad neteko paragauti smurto iš artimųjų“, - pabrėžė Vyriausybės vadovas.

Noriu tik nuraminti žmones ir šeimas, kad jokios grėsmės nėra. Dar kartą pabrėžiu - vaiko paėmimas yra kraštutinė priemonė. Ji taip ir bus vertinama.

LRT laidoje S. Skvernelis pakartojo pirmadienį išsakytą poziciją nematąs galimybių toleruoti proporcingo smurto prieš vaikus naudojimo.

Šiuo atžvilgiu premjeras nepritaria 56 Seimo narių siūlomoms vaiko teisių įstatymo pataisoms, siūlančioms įtvirtinti nuostatą, kad smurtu nelaikomi fiziniai veiksmai, kai prieš vaiką panaudota jėga ir vaikui sukeltas fizinis ar psichinis skausmas padarytas siekiant išvengti didesnės žalos ar pavojaus saugumui.

„Nereikia pamiršti, koks yra šios reformos tikslas - vaiko apsauga. Tai pagrindinis mūsų tikslas. Bet koks smurtas ar smurto toleravimas prieš vaiką, ypač kalbant apie fizinį smurtą, manau, tikrai būtų grįžimas atgal ir tam pritarti aš nematau jokių galimybių“, - kalbėjo premjeras.

Premjeras tikino, kad dabar galiojanti vaiko teisių apsaugos tvarka nekelia rizikos, kad bus atimti vaikai iš smurto nenaudojančių šeimų.

„Noriu tik nuraminti žmones ir šeimas, kad jokios grėsmės nėra. Dar kartą pabrėžiu - vaiko paėmimas yra kraštutinė priemonė. Ji taip ir bus vertinama“, - kalbėjo S. Skvernelis. Jis pabrėžė, kad ministerija sudės dar daugiau papildomų saugiklių, padedančių išvengti neplanuotų klaidų.

Galiausiai S. Skvernelis pabrėžė, kad būtina keisti visuomenėje vyraujančias vaikų auklėjimo nuostatas skatinant kursus šeimoms.

„Kalbant apie įvairiausius kursus ir kompetencijas, taip, reikia skatinti. Tikrai matome daug šeimų, ypač susiduriančių su įvairiausiais sunkumais, su kompetencijų, žinių, įgūdžių trūkumu. Tai tą reikia daryti. Kaip jau paminėjau, tai iš tikrųjų skirta papildomai daugiau nei 13,5 mln. eurų būtent šeimų stiprinimui, pagalbos teikimui šeimoms, tai bus galima tikrai šių įvairiausių kursų aprėptį gerokai išplėsti“, - LRT radijo laidoje kalbėjo S. Skvernelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Mociute

Vyksta nesibaigiantis turgus ,must nemust ,jau nusibodo.Yra visokiu tevu ir visokiu vaiku, lyginti visu vienodai negalima ,yrs tevu,kurie teikia ar nereikia pesioja ir uja vaika ,taip ji galima ir kvailiuku paversti o dar ,,geriau ,,kai imasi aukleti kai pageria.Normalus tevai zino kaip ir kada bausti savo vaika,netinkamo elgesio negalima praleisti pro ausis ,gal nevaikstot po gatves irnieko nematot:-)Mamos blynas per sedimaja ar rykstele vaiko nesuzalos ,jai priziuretojo nereikia ,ji tam ir mama. Isikando ta viena zodi smurtas ir smurtas,issiaskinkit pagaliau ,

Anonimas

Neleisime vaikų atiminėti,mokytojai streikuoja ir mes auginančios mamos vaikus eisime kovoti už savo vaikus.Šalin rankas nuo mūsų vaikų. Pagimdykite savo vaikus ir pardavinėkite. Traukitės kuo toliau. Koks čia nusikaltimo klanas egzistuoja mūsų vyriausybėje.Tai jūs visi kalti dėl tokių išleistų įstatymų,nes nesitikėjote,kad tauta tylės.Mes būsime vieningi ir kovosime iki galo,bet daugiau skriausti mūsų padorių šeimų neleisime.

...

Tautos išmintis porina: "Tėvai nemušė, gyvenimas muš"; o tavo policajai jau be 'bananų' vaikšto?.. - deja. Tas pats ir su vaikais - NIEKAS jų specialiai nemuša, bet profilaktikai rykštelė turi būt paruošta... galėsim tik džiaugtis jei jos neprireiks.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS