Premjeras Gruzijoje aptars, kaip stiprinti ekonominius saitus | Diena.lt

PREMJERAS GRUZIJOJE APTARS, KAIP STIPRINTI EKONOMINIUS SAITUS

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis per vizitą Gruzijoje sieks sustiprinti Lietuvos ir šios pietų Kaukazo šalies ekonominius saitus.

Premjeras taip pat kalbėsis apie Gruzijos teritorines problemas, praėjus beveik dešimčiai metų po jos karo su Rusija.

Per sekmadienį prasidedantį trijų dienų vizitą S. Skvernelis susitiks su šalies vadovais, taip pat užsienio reikalų ir ekonomikos ministrais.

„Turint omenyje, kad politiniai santykiai yra idealūs, tas turėtų atsispindėti ir ekonomikoje. (...) Nėra gerai, kad stagnuoja mūsų tarpusavio prekyba, mažai ir investicijų“, – BNS sakė premjero patarėjas užsienio politikos klausimais Deividas Matulionis.

Naujausiais duomenimis, tiesioginės Lietuvos investicijos Gruzijoje siekia apie 1,45 mln. eurų. Gruzijos verslininkai Lietuvoje investavo daugiau nei 5,5 mln. eurų.

Pernai sausio – gruodžio mėnesiais Lietuvos ir Gruzijos dvišalės prekybos apyvarta sudarė beveik 55 mln. eurų. Tai viena mažiausių Lietuvos prekybos partnerių Europoje.

D. Matulionis teigė, kad ministras pirmininkas Gruzijoje taip pat pristatys Lietuvos pasiūlymus reformuoti kai kurias šios šalies visuomeninio gyvenimo sritis.

Pasak jo, premjeras taip pat pareikš „solidarumą su Gruzija dėl teritorinio vientisumo“ ir „paramą tolesnei Gruzijos integracijai į europines struktūras ir NATO“.

Šiuo metu narystės NATO ir Europos Sąjungoje perspektyvos Gruzijai kol kas yra miglotos, ypač po 2008 metais kilusio karo su Rusija. Ji po karo pripažino separatistinių šalies regionų Abchazijos ir Pietų Osetijos nepriklausomybę ir laiko tūkstančius karių bazėse šiose teritorijose.

S. Skvernelis ketina nuvykti prie demarkacinės linijos, skiriančios pagrindinę Gruzijos dalį ir Abchaziją, bei aplankyti vieną iš minėtų teritorijų perkeltą šeimą.

Lietuvos premjeras į Gruziją planavo skristi dar pernai rudenį, bet atšaukė kelionę socialdemokratams nusprendus pasitraukti iš valdančiosios koalicijos su jį delegavusiais „valstiečiais“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Liėtuvis

Viėnodo lygio vienodo stiprumo))) dvi laskutniku tarbakrauskių respublikos)))

pilietis

O dar yra ir kitų šalių, kur galima nuvažiuot... Papua, Vanuatu, Palau, Samoa. Jiems nereikia stiprint?

geras

artimas kaimynas ir draugiska salis gaila draugelis sakaasvilis pabeges bet ir taip jis musu kentas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS