Premjeras: jei reikia tą žmonos priedą deklaruoti papildomai – tai bus padaryta | Diena.lt

PREMJERAS: JEI REIKIA TĄ ŽMONOS PRIEDĄ DEKLARUOTI PAPILDOMAI – TAI BUS PADARYTA

Premjeras Saulius Skvernelis, kurio elgesį trečiadienį tikrino Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), sako, kad ryšys su žmonos darbdaviu Viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo deklaracijoje seniai nurodytas, jis viešai žinomas, tačiau jei, pasak VTEK, reikia tą priedą deklaruoti papildomai - tai bus padaryta.

Premjero patarėjas Tomas Beržinskas taip pat patvirtino, kad S. Skvernelis rekomendaciją įgyvendins artimiausiu metu.

„Gerbiu VTEK sprendimus ir juos besąlygiškai vykdau. Tai visiškai formalus klausimas: ar reikia deklaruoti mano sutuoktinės gautą priedą prie darbo užmokesčio Viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje, kai jis jau yra deklaruotas kitoje - metinėje gyventojų turto ir pajamų - deklaracijoje.

Jokių naujų sandorių mano žmona nesudarinėjo, jokių akcijų nepirko, tiesiog gavo metinį priedą savo darbovietėje. Taip pat, kaip ir šimtai kitų darbuotojų - ir tai, kaip minėjau, nurodyta pajamų ir turto deklaracijoje“, - sako S. Skvernelis.

Premjero patarėjas viešųjų ryšių klausimais T. Beržinskas žurnalistams sakė, kad anksčiau premjeras ryšių nedeklaravo, nes įstatymai to nereikalavo.

„Premjeras to nedarė, nes, kaip VTEK ir nustatė, įstatymai to nereikalauja. Įstatymai nebuvo pažeisti ir tai nebuvo padaryta. Tačiau kadangi yra VTEK rekomendacija, premjeras tą rekomendaciją įgyvendins artimiausiu metu”, - tikino jis.

VTEK trečiadienį vertino, ar S. Skvernelis, kaip valstybinėje tarnyboje dirbantis asmuo, nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo II skirsnio „Privačių interesų deklaravimas“ reikalavimų nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus.

Buvo nustatyta, kad premjeras įstatymo nepažeidė, tačiau, siekiant skaidrumo, rekomenduojama S. Skverneliui suderinti deklaracijų duomenis ir papildyti privačių interesų deklaraciją duomenimis apie sutuoktinės turimas akcijas.

Tyrimas atliktas žurnalistės pranešimo pagrindu. Esą S. Skvernelis nedeklaravo duomenų, kad jo sutuoktinė yra „Swedbank“ akcininkė. Taip pat aiškintasi, ar valstybės politikas savo privačių interesų deklaracijoje tinkamai nurodė juridinius asmenis, kurių veikloje per pastaruosius trejus metus dalyvavo jo sutuoktinė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Makas

Gal "saukstai po pietu" ar ir toliau ten visi kvailiukais apsimetines?

...

Chm, tai negi žmona dar nedeklaruota?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS