Premjeras kol kas nevertina V. Vigelio kandidatūros į kultūros viceministrus | Diena.lt

PREMJERAS KOL KAS NEVERTINA V. VIGELIO KANDIDATŪROS Į KULTŪROS VICEMINISTRUS

  • 1

Premjeras Algirdas Butkevičius kol kas nekomentuoja buvusio Švenčionių rajono mero Vytauto Vigelio tinkamumo eiti kultūros viceministro pareigas.

Darbo partijos tarnyba šeštadienį patvirtino 55-erių V.Vigelį kandidatu į kultūros viceministrus vietoj lygių galimybių kontroliere paskirtos Agnetos Lobačevskytės.
Kaip BNS pirmadienį nurodė premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė, V.Vigelio kandidatūra su A.Butkevičiumi dar nederinta.

„Šiam kandidatui galioja tokie patys skaidrumo reikalavimai kaip ir kitiems viceministrams, todėl turės būti atliktas tarnybų patikrinimas, pokalbis, tuomet bus sprendžiama, ar kandidatas tinkamas“, - teigė premjero atstovė.

V.Vigelis pernai liepą buvo vienas iš šešių Darbo partijos kandidatų į žemės ūkio ministrus. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija 2013-ųjų liepą buvo nusprendusi, kad V.Vigelis ir Švenčionių rajono savivaldybės skyriaus vedėjas Juozas Urbanavičius supainiojo interesus kasmetinių atostogų metu vykdami į tarptautinę aplinkos apsaugos parodą „Pollutec Horizons 2011“ Paryžiuje, kai jų kelionės išlaidas apmokėjo Švenčionių rajono savivaldybės valdoma bendrovė „Švenčionių švara“.

2011 metų lapkritį V.Vigelis, J.Urbanavičius ir savivaldybės valdomos bendrovės „Švenčionių švara“ direktorius Kazimieras Džiaukštas skrido į Paryžių, tačiau buvo išlaipinti Varšuvoje iš orlaivio neblaivūs. Jie neva priekabiavo prie orlaivio stiuardesės bei buvo nubausti administracine nuobauda. Kalbas, kad jie galėjo būti neblaivūs ir dėl to išlaipinti iš lėktuvo, V.Vigelis neigė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

TO

Šitas tikrai nepralįs.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS