Premjeras: M. Basčio rezultatai, švelniai tariant, nustebino | Diena.lt

PREMJERAS: M. BASČIO REZULTATAI, ŠVELNIAI TARIANT, NUSTEBINO

  • 3

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad jį nustebino Mindaugo Basčio patekimas į antrąjį Seimo rinkimų turą.

Premjeras teigia manantis, kad asmuo, kurį Konstitucinis Teismas pripažino sulaužius Konstituciją, neturėtų dirbti Seime.

„Žmogus, kuris pripažintas, jog sulaužė Konstituciją, tikrai neturėtų būti įstatymų leidžiamojoje valdžioje, Seime“, – LRT radijui sakė premjeras.

„Antros vietos užėmimas mane, švelniai tariant, labai nustebino. Kita vertus, reikia pripažinti, mes Vilniuje, Seime, dažnai mąstome ar matome kitaip negu tai daro mūsų šalies gyventojai rajonuose, miesteliuose“, – teigė ministras pirmininkas.

„Tai yra tarpinis žmonių sprendimas ir aš tikiuosi, kad nebus taip, kad turėsime Seime kolegą, kuris pripažintas kaip sulaužęs priesaiką“, – kalėjo S. Skvernelis.

Sekmadienį Zanavykų apygardoje renkant parlamento narį konservatorių atstovė Irena Haase gavo 34 proc. balsų, M. Bastys – 20 proc. Antras turas vyks rugsėjo 30 dieną.

Seimo nario vieta Zanavykų apygardoje liko laisva, kai joje išrinktas M. Bastys atsisakė parlamentaro mandato. Sprendimą trauktis iš Seimo jis priėmė, kai per apkaltą parlamente neužteko balsų panaikinti jo mandato ir dėl to prie Seimo surengtas tūkstantinis mitingas.

Konstitucinis Teismas M. Bastį pripažino sulaužius priesaiką ir šiurkščiai pažeidus Konstituciją, kai nuslėpė savo ryšius su buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika.

M. Bastys teigia, kad prieš jį vykdyta organizuota provokacija. 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Dalis tautos

puikiai mato kas dedasi ir iki ko daėjo Lietuva.1mln. išvažiavo nes neturėjo kitos išeities, žmonės gyvena kančioje ir nėra apginti socialiai, be normalios sveikatos priežiūros, ateities perspektyvų. Visur siautėja sukčiai vergvaldžiai vadinami darbdaviais-viarslininkais ir vagys tykojantys pavogti likučius kas dar kažkokiu stebuklu pasiliko neišplėšta iš Valstybės turto bei išteklių / miškai, saugomos teritorijos, geležinkeliai, uostas../ Teismai pavirto į žemus linčiuotojus - susidorotojus.Niekas negina viešo piliečių (kaip visuomenės) intereso.TODĖL VA JUMS BASTYS.. Ir teisingai.Nes blogiau jau nebus.

slykstyne,

is tokiu teismu,sprendimu,nieko gero laukti ,nebera nei padorumo nei sazines nei dievas egzistuoja,jiems tik pinigai jau lietuva seniai ispardave,dvasios ubagai

AS manau

Aistis.Nestebina manes ,nejaudina manes,ka tu esi igijusi laikinai,tik jaudina mane,kas tu esi praradus amzinai. Jis paryskina minti ,jog jo nejaudina laikinai isikaltas marksizmas,bet jaudina tautos brangiu dalyku praradimas.Tai parodo ir Bascio laimejimas .Dalis tautos prarade savigarba,oruma.Tik pinigai,kad ir siela veniu parduotu ir.................

SUSIJUSIOS NAUJIENOS