Premjeras neprognozuoja lengvesnių santykių su Rusija perrinkus V. Putiną | Diena.lt

PREMJERAS NEPROGNOZUOJA LENGVESNIŲ SANTYKIŲ SU RUSIJA PERRINKUS V. PUTINĄ

  • 3

Premjeras Saulius Skvernelis neprognozuoja lengvesnių santykių su Rusija po sekmadienio rinkimų, kuriuose prezidentu naujai šešerių metų kadencijai perrinktas Vladimiras Putinas.

„Manau, kad nebus paprastas šešerių metų etapas kalbant apie tarpvalstybinius santykius. Pasakiau savo nuomonę anksčiau, jos nekeičiu: manau, kad tikrai nebus lengvas dialogas kalbant apie Rusiją, kaip valstybę, tiek Europos Sąjungos rėmuose, tiek kalbant iš tarpatlantinės perspektyvos, tiek kalbant apie santykius su kaimynais. Tai nebus paprastas laikotarpis“, – žurnalistams pirmadienį sakė S. Skvernelis.

Rusijos centrinės rinkimų komisijos duomenimis, V. Putinas Rusijos prezidento rinkimuose sulaukė per 76 proc. balsų, rinkėjų aktyvumas siekė 67 procentus.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius anksčiau teigė, kad rinkimai, vertinant visą informaciją, nebuvo laisvi ir demokratiški.

Pirmą kartą į prezidento postą V. Putinas buvo išrinktas 2000-aisiais, jis perrinktas 2004 ir 2012 metais. 1999–2000 ir 2008–2012 metais V. Putinas dirbo vyriausybės vadovo poste.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jooo

O ko jūs norit iš tos Rusijos,laizot jankiams kiaušinis ir laizykit ,o rusams Lietuva mėšlo krūva ,jiems korumpuoti ubagai nereikalingi,jūs jiems niekas ir nuo jūsų lojimo tik sau blogiau ,bet ne Rusijai hahaha

nuo

paties o ne nuo putkino priklauso musu salis ir i teisinguma skirk tik is /valstieciu/ koalicijos ir vyrus nes moteriskes tiek /malku priskaldo/ kad lekia tik skiedros nuo ko niekam negeriau......

Klaipeda5

lengvesnių santykių su Rusija nebus tol, kol Lietuvoj prie valdzios liks dabartine elita

SUSIJUSIOS NAUJIENOS